MotoNews.pl

Da rade taka żarówka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, co sie stanie jak wsadzę żarówkę H3 100W a seryjnie jest 55W, nie popali nic? Wytrzyma żarówka?

żarówka wytrzyma, gorzej z instalacja ale powinna dac rade tylko gdzie chcesz te H3 zalozyc? halogeny? bo nawet nie wiem jakie w halogenach siedza

Cytat:
2008-03-16 20:49:12, Robberto pisze:
żarówka wytrzyma, gorzej z instalacja ale powinna dac rade tylko gdzie chcesz te H3 zalozyc? halogeny? bo nawet nie wiem jakie w halogenach siedza

tak w halogenach, i myślę czy też do świateł mijania nie wsadzić 100W.

Spokojnie, ile jeździsz na tych halogenach, prawie w ogóle. A co do mijania, to ja z 6 lat jeździłem na 100W, teraz założyłem 55W, troszkę słabsze, za to częściej włączam drugie. Jakby nie to, że cały rok jeździmy na światłach to ponownie bym wsadził 100W(może na zimę ponownie założę). Więc czy jest sens(np. lato, słoneczko świeci a ty stoisz w korku)? Zrobisz jak uważasz.
Co do instalacji, jak kupiłem Essa to jedna żarówka była 100/90 CP, a druga 130W, i nic się nie stało.

Dziękuje serdecznie za odpowiedz

Nie ma za co Powiedz mi warto dać kasę na te halogeny. Ile ciebie wyniósł koszt założenia, bo mam zamiar założyć sobie. Jak nie chcesz zaśmiecać wątku to pisz na PRIV.

Cytat:
2008-03-16 20:40:21, bobas_sk pisze:
Panowie, co sie stanie jak wsadzę żarówkę H3 100W a seryjnie jest 55W, nie popali nic? Wytrzyma żarówka?

Szanuj innych użytkowników dróg i nie zakładaj!
W razie wypadku mogą Ci zarzucić że jesteś sprawcą bo oslepiłeś.
Jeszcze kwestia zatrzymania dowodu rejestracyjnego.

Arturek

Takie 100/90 w dobrze ustawionych reflektorach są mniejszym złem niż 60/55 ale źle ustawione.
W poprzednim Escorcie miałem 100/90 i chyba było OK bo nikt mi z przodu nie mrugał, a np teraz mam 60/55 i jak przypakowałem bagażnik bez korekty to mi mrugali że ich oślepiam.

Ja tez mialem 100W. Po pol roku przelutowywalem przelacznik zespolony i skrzynke bezpiecznikow.