Materialy lakiernicze, raczej profesjonalne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pszukuje nie tyle konkretnych materialow co marek produkujacych artykuly dla lakiernictwa, jak ma sie rodzima jakosc app, novol czy boll do zagranicznych (wlasnie jakich?) interesuja mnie wzelkie produkty przydatne tak w zabezpieczeniu antykorozyjnym jak i poprawa wygladu zewnetrznego lakierowaniem, jakich matreialow Wy uzywacie i jakie macie o nich opinie ew efekty na fotkach.
Pozdrawiam!!!

Du Pont! nic innego się dla mnie nie liczy ;D

ja korzystalem z lakierow i chemii firmy RM a materialy lakiernicze Sia Abrasives i nie mam zastrzezen

Ok panowie dziekuje za nakierowaniez oferty du pont widze ze na prawde profesjonalne produkty, tylko mam pytanie jak taki wodny lakier bedzie wspolpracowal z oryginalnym starym?? czy do nanoszenia tego lakieru jest potrzebny jakis specjalny pistolet??
Zaraz tylko zorientuje sie o ceny to moze mnie glowa rozbolec ale co tam
EltonRST byles na tuning show w krk tak?? Widzialem Twoje auto i powiem robi ogromne wrazenie, gratuluje tak wspanialego samochodziku!
Pozdrawiam!!!

dulin7 dzieki za cieple slowa oczywiscie bylem w Krk na TS.stalem kolo wyjscia na pole na hali

dokladnie tak tam Ciebie widzialem i powiem jedno, jechalem tam spod Olsztyna ale wlasnie dla takich aut bylo warto, z tego co pamietam to byl i pompowy essi ale nie widzialem wlasciciela, wiekszosc auto to niestety bylejak zrobiony badziew ale dla takich aut jak Twoj albo Pompy (niestety u tego wnetrze jest slabe w porownaniu z reszta) bylo warto jechac we 4 gowniana polowka.
Powracajac do termatu to mam pytanie o kolejnosc prac lakierniczych, jhak to ma byc ? Powiedzmy mam gola blache do poszpachlowania to najpierw daje jakis grunt antykorozyjny a dopiero potem szpachliza czy szpachel na gola blache? bo sa 2 szkoly wg mnie bardziej profi to ta z gruntem a dopiero na to szpachla ale moze sie myle?
Potem tez samo lakierowanie, jakich firm (w miare mozliwosci o normalnych cenach) powinienem zaopatrzyc sie w pistolet?? Czy Yato robi dobre pistolety?? Bo narzedzia reczne sa warte uwagi. Jezeli klade lakier zwyly niemetaliczny to jak to wyglada??
Czy to co mi zrobi pan od mieszania kolorow to jest baza i trzeba na to dac bezbarwny potocznie zwany(chyba) klarem??
Gdzie zaopatrujecie sie z materialy nizej wyminionych firm, bo jednak w mojej miejscowosci malo kto o tym slyszal i moze byc ciezko z dostepnoscia w sklepie, na allegro znowu nie ma wszystkich materialow a sklepy internetowe oferuja raczej hutrowe ilosci.
Pozdrawiam!!!

No ja mam sklep z materiałami Dupont Na blachę dajesz grunt "5717" przygotowany wczesniej, rozcienczony z wodą tak jak Ci każą w sklepie. Musi przeschnąć samo w cieniu do sucha na blasze, potem podkładujesz to i dopiero szpachla. Z tego co wiem to niezłe i tanie pistolety to Walcom i Sico.

Masz sklep, tzn jest w Twojej miejscowosci czy prowadzisz sklep z takimi artykulami ??
A jak z ta baza i klarem???
Pozdrawiam!!!