Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Pietrycki Forumowicz Vaxhuall Londyn | 2008-03-06 17:46:19 Witam
Mam vectre B w dieslu ...zauwazylem ostatnio ze po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplon nie pojawia mi sie taka kontrolka odpowiadajaca za podgrzewanie swiec w dieslu (wyglada jak sprezynka tyle ze na boku ) ![]() Czasem sie ona pojawia ale bardzo rzadko podejrzewam ze cos mi nie styka , kto wie gdzie moge sprawdzic co jest nie tak z polaczeniem tego ...bo niewiem gdzie tego szukac nawet ....? [ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2008-03-12 10:21:41 ] |
![]() Pietrycki Forumowicz Vaxhuall Londyn | 2008-03-08 00:53:43 to zesta mnie troche chopoki pocieszyli ![]() Bo owszem czasem mi sie ta kontrolka zapala a czasem nie ...ale wydaje mi sie ze czasem jest wiecej niz +5 a ona czasem odpali ...przypominam ze mam Vaxhualla a nie Opla moze dla angielskiej wersji zostal sporzadzany inny soft tu jest inna pogoda nie ma przymrozkow nie ma sniegu itd . Chodz nie bede ukrywal ze czasem mam zajebisty problem z zapaleniem silnika ...jak przekrecam kluczyk to mija czasem dobre 5 sec zanim engin wystartuje ...czasem ...nie zawsze ...a jak mi sie zdarzy ze 5 sec startuje to taka zajebista chumre dymu puszcza ze czuje sie jak w trampku ![]() myslicie ze to ciagle wina softu ?? |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2008-03-08 12:18:37 a czy zawsze przed uruchomieniem silnika dajesz mu chwile (2-3 sekundy) w pozycji "zapłon" i dopiero wtedy kręcisz rozrusznikiem? czy wkładasz kluczyk, kręcisz go do oporu i czekasz aż silnik zaskoczy?
każdy silnik potrzebuje chwilę na "przygotowanie się do pracy", czy to podgrzanie świec czy ustawienie odpowiedniego ciśnienia paliwa. jeśli robisz "prawidłowo" to raczej nie potrafię pomóc. może to trywialne o czym piszę ale czasami zapominamy o najprostszych rozwiązaniach. pzdr ![]() |
![]() Pietrycki Forumowicz Vaxhuall Londyn | 2008-03-09 00:51:39 wiem o czym piszesz ....
Ale zawsze jak wpadam do auta to po przekreceniu kluczyka daje mu okolo 6...7 sec bo to diesel ....czasem mi sie ta ikonka pojawi a czasem nie dlatego pytam fachowcow ....dzis np mi sie pojawila a bylo 10 stopni na + reasumujac zawsze podgrzewam swiece przed zaplonem mimo wszystko czy pojawi mi sie kontrolka czy nie ....ale czasem odpali mi fura jak zloto ...a czasem po mieli chwile i pusci kleb dymu i tez zapali...ale ten kleb dymu mnie nie pokoji bo kojarzy mi sie z jelczem a nie z Vectra z 2001 roku ![]() |