Wymiana oprogramowania w wyświetlaczu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam następujący problem padł mi stary wyswietlacz, kupiłem nowy lecz pochodzi z anglika i pokazule w galonach i milach pozatym pochodzi od 2,5 v6 a ja mam 2,0 16v czy jest ktoś w stanie zmienic mi MID'a w nim??????

Ktoś jest w stanie zmienić ci w nim (MID'zie) oprogramowanie. Do tego jest potrzebny TECH, a takie coś mają w serwisie OPLA.

SI i język robi opelscanner (do96), wersję silnikową niestety TECH. Nie wiem jak OP COM i najnowsza wersja opelscannera.

Można też przelutować EPROM 24C04 ze starego wyświetlacza i powróci stary język.

tylko niestety nie mam juz starego poszedł na podmianke

autoseba,
Czy w tej kości są komunikaty zapisane też?? Mam programator do takiej kości i do pic-a też mam. Kwestia czy te informacje tam są i czy np. edycia tej kości i zastąpienie komunikatów angielskich, polskimi dało by efekt??

Cytat:
2008-04-02 22:53:20, sewcio pisze:
autoseba, Czy w tej kości są komunikaty zapisane też?? Mam programator do takiej kości i do pic-a też mam. Kwestia czy te informacje tam są i czy np. edycia tej kości i zastąpienie komunikatów angielskich, polskimi dało by efekt??

nie , wszystkie komunikaty i języki zapisane są w procesorze , a w EEPROMie zapisane jest z której wersji oprogramowania ma korzystać procesor wyświetlacza i z jakich dodatkowych funkcji .

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2008-04-02 23:29:32 ]