Rzeszowskie krzaki - foty 128 S C treza :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
patrzcie co znalazlem z w rzeszowskich krzakach

tak wiem wiem nie mowcie nic.... nie stety poprzedni wlasciciel zachowal sie bardzo nie ladnie obklejajac samochod... ale dzialam nad tym.

pomijam fakt wyciecia dzior na glosniki boze...ludzie nie maja smaku...

po wstepnych trudach w zdzieraniu foli i wlotu z poloneza z przedniej maski - po ktorych zostaly dziory zabic to malo !

przepraszam za jakosc zdjec ale aparat zrobil juz 9000 zdjec i sie buraczy...

hehe poszukuje detali zderzakow do coupe ratujcie !!

samochod zaczyna prezentowac sie tak

[ wiadomość edytowana przez: trez dnia 2005-05-13 08:42:10 ]

[ wiadomość edytowana przez: trez dnia 2005-05-13 08:46:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: trez dnia 2005-05-13 08:48:55 ]

[ wiadomość edytowana przez: trez dnia 2005-05-13 08:54:46 ]

no miejmy nadzieje, że zostanie w pełni odratowany

bez obawy
za nie dlugo wkleje foty z remontu mojej piaskowanej i grunowanej potem podkladowanej i tak dalej 127p ...

mam 2 szt coupe S i SL wiec i one sie doczekaja...
prace zaczne w tym roku ...pierwsza SL pojdzie pod piach

raczej panowie staram sie to robic z godnym szacunkiem dla tych samochodow nie jak nie ktorzy fakt nie szybko to robie ale kto mi powie ze mam sie spieszyc !! tu jeszcze cos znajde tam jeszcze cos znajde

Boba byś sobie fajnego kupił, a nie się babrasz w tym..........
Sprzedaj mi

no, no....Rzeszow polwoli zaczyna wyrastan na male zagłebie "fiat front drive"....

Miodzio

Jesion moze twojego boba kupie
na razie panowie nie ma co podziwiac ale moze bedzie...bede sie starac...obiecuje...

a jak sie chwale to do konca...
nie wiem czy ktos kojarzy ale mam cos takiego jeszcze

wydarlem to za 300zl kompletne z dwoma silnikami (jeden od ritmo) 2x skrzynie mase czesci
silnik 1100 po sszlifie i na nowych tolokach (robionych na WSK)

brak szyby tylnej zderzaka przedniego i kłow i paru pierdółek

http://trez.friko.pl/newfiat/index.html

w zasadzie samochod nie do wydarcia od dziadka przez wiele lat w garazu stal potem pod blaszakiem....
ale znalazlem sposob :> hehe i sprzedal mozna powiedziec oddal te dwa coupeki znalazlem w dwa dni.... tyle ze na jednego czekalem ponad rok zeby nie przeplacac za bardzo

[ wiadomość edytowana przez: trez dnia 2005-05-13 13:18:35 ]

Trezik, Trezi słoneczko moje najjaśniejsze, a moze ty mi sprzedasz podłokietniki do SLa, co

Tlko zeby to nie była taka tranzakcja jak z tą kierownicą:-/ Prawda Qba ..................!!!!!!!!!

kurcze kiera lezy i czeka !!

co do podlokietnikow to jest problem bo nie mialem w SL
ale mam namiar jeszcze na kolejne coupeki... moze cos tam bedzie...zyczcie powodzenia misji..

heh trezik, to ja kojarze to auto przeciez... pare razy go na zywca ogladalem , no to fajnie ze juz go ten pacan tuningowiec nie ma tylko ty bo jak widzialem jak to auto wczesniej wygladalo to ......ggrrrrrrrr, ciekawe czy to ten coupe ktory gdzies kolo 1997 1998 roku byl w rzeszowie do sprzedania? tamten byl zolty z czarnym dachem i srodkiem maski.. w tym stylu co ten....

no to teraz trezik juz zadnych wymowek, przysmiguj tym coupe do krakowa

edit: co to masz za fotele w tym 128? z jakiegos innego auta czy "samoroby" z oryginalnych? bardzo to fajnie wyglada mimo ze nie sa wogole profilowane, te przeszycia sa swietne
edit2: wklejam foty tego zoltego:

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-05-13 14:32:54 ]

Bart smigne do kraka smigne...

co do foteli to mam je z tego SL od dzidka sa w super stanie na poczatku mi sie nie podobaly i czulem jakis podstep nieorginalnosci
jednak jak je zalozylem to bylem milo zaskoczony na razie je wymylem z 3 razy pasuje jeszcze pare razy lezaly w garazu przez lata potem jakis placzek i bedzie miodzio podesle ci fotexy
a co do foteli to nie orginal bo na dermie znalazlem nadruk STOMIL
a fotele w tym S byly z przetloczeniami ale zniszczone wiec zaminilem bo nie mam na tapicera a chce klasc na kolana okoliczne samice

czy to ten coupe ktorego ogladales? hm.. szczerze powiedziawszy nie wiem...

co do zoltego to widzie ze panowie mieli podobny styl mysle bart ze powinnismy potem wwalic z netu te foty zeby raz na zawsze w zadnej glowie nie urodzil sie pomysl tuningowania coupety....eh nie ma to jak podgonic linie paskami hhehe szkoda gadac ja badziewnie jeszcze mam to wykonane...eh...

Cytat:
eh nie ma to jak podgonic linie paskami hhehe

Słusznie rzekłeś. Wstyd mi straszny! Wybaczcie, to juz nie powroci....

co do zagłebia na rzeszowszcyxnie to ono tam było jest i bedzie. jak pierwszego coupeka kupowałem w rymanowie to w samym rymanowie było 5 lub 6 coupeków... nie znajdziesz tylu w krakowie a rymanów niewielki przecie...

kurde co jest z tym rymanowem? stamtad pochodzi Long, ktory przewina sie przez moje dlonie.

czyzby prl'owsy playboye na wczasach w sanatorium zostaiwlai je swoim "kchankom"??...fiuu...

w Jasle z kolei jeszcze pod koniec lat 90 tych bylo conajmniej 3 coupe i chyba z 5 3p.... tylko ze wiekszosc skonczyla w komisach za 300 zeta i i tak sie nie sprzedaly i poszly na czesci... jednego 3p za 400 zeta ogladalem w komisie to podczas jazdy testowej sie zapalil zwarcie elektryki, w sumie fajny byl .... ehehe jego tez pocieli

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-05-15 23:20:17 ]

Fakt cos musi w tym byc. Kiedy kupowalem swoje 3p 6 lat temu, to po komisach staly 2 sztuki 3p, i pamietam ze w samym rzeszwie bylo jeszcze ze 4 na sprzedaz. Nawet po moim blokiem , gdy kupilem swoje stalo żółte Coupe S , praktycznie identyko jakie pokazał Bart. potem zmienilo miejsce postoju na tarnow..

Mialo poszerzane 13'stki i smieszne fotele...cos a'la lotnicze z malucha. i centralny wydech....a no i ok 50kg szpachli

Pozatym, sam trez ma namierzone chyba ze 3 coupe jeszcze...cos w tym jest!

[ wiadomość edytowana przez: Qba dnia 2005-05-16 00:15:31 ]

mam mam namierzone
z tego co wiem to w rzeszowie pojawia sie czasem coupe z lampami z tylu od 850 sport coupe..., pojawia sie ponoc tez w super stanie igla czerwone bodajze, jest czerwone w plomienie ale ono przyjezdnie,
ale najbardziej mnie kreci opowiesc jednego kolosia kolo 50 ze niby jakis jego znajomy ma coupe orginal stal lakier itd...ale nie zdradzil wiecejj szczegolow...

widzialem kiedys pod tesco zolte coupe ale stan agonia... RKR stare blachy czyli okolice rzeszowa...

mam nosa do coupe namierzylem 2szt ktore moze uda mi sie wydrzec ale metoda lancuszkowa dowiedzialem sie ze ktos inny tez kiedys mial :> trzeba to sprawdzic....

kiedys z kolega wpadlismy na chory pomysl zeby zrobic strone typu
classicpatrol.prv.pl jezdzic po wiochach szukac fur robic zdejecia pytac czy nie sprzedadza robic opis czesci itd a potem zamieszczac na strone i za udostepnianie danych gdzie co stoi brac $ a jest tego jeszcze na podkarpaciu :>
a potem .... a co wam bede zasrywac czas

[ wiadomość edytowana przez: trez dnia 2005-05-16 09:05:05 ]

haha trezik masz pomysly , wiekszosc takich opowiesci typu"oryginalny lakier super stan w stodole" to niestety bajki ale czasem warto jak mowisz "patrolowac" okolice w sumie 128 sportow zmontowano w FSO ponad 1000 sztuk do tego dochodzi import prywatny pewnie kilkanascie sztuk...sporo tych autek w Polsce niby ,tylko co z tego jak 9 na 10 to krzywe strucle po 5 dzwonach ze zderzakami od poloneza lampami od skody itp...

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-05-16 09:19:57 ]

ja w te bajki nie wieze bo juz nie raz sie przekonalem ze te bajki najczesciej sa wytworem wyobrazni ludzi ktorzy nie maja takiego pojecia o tych samochodach jak po nie ktorzy bawiacy sie w to
potrafia tylko powiedziec o matiz...
albo mowia widzialem taki samochod jak ty masz tylko toche inny
potem ktos uslyszy podchwyci itd
wiadomo bajki o stanie podobna historia.... moj swiezo kupiony coupe odmalowany i zauwazylem ze nie ktorzy podchodza i mowia to to jest ten twoj wyremontowany fiat?? hehe a ja mowie ze to jest do remontu
kazdy kto sie zna podchodzi i mowi ale h... polozony lakeir (zjebany - inna opcja)
co do ilosci sztuk 1000 i bardzo dobrze !! :> a po co tluc ich miliony ja juz swojego mam wiec po co mam jezdzic po drodze i slyszec o patrz jakie ladne NASTEPNE coupe :>
eh ale ignorant ze mnie
co do tych dzwnow bart to fakt sam nie wiem czy moje coupe nie jest jakies krzywe cos lewa strona nizej siedzi mysle ze moze sprezyna cos z nia nie tak... kielichy wygladaja na nie ruszane i reeszta zawiechy tez
tylko drazek stabilizatora cos nizej przyspawany mozliwe ze on sciaga do nizej deczko... ale bede w razie czego to porawiac ...
porwadzi nie najgorzej...

w okolicach trójmiasta też co nieco się uchowało z 128 coupe - ok 5 sztuk .
zmieniając z zewnątrz coupeje można łatwo jej zaszkodzić ,
natomiast 3p moim zdaniem jest podatny na zmiany .