| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2008-03-04 20:46:51 Do A porządnie nie świecą żadne
Ja mam boscha z oddzielnymi drogowymi i dopiero po włączeniu wszystkich drogowych, czyli czterech naraz widzę, że coś widzę. |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2008-03-04 21:00:07 Fakt, żarówki robią róźnicę, ale jak widzę u kolegów jak świecą xenony (realne a nie podróby z allegro) to moje nie świecą ![]() |
dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2008-03-04 22:15:59 W poprzedniej omedze mialem wlasnie zamontowane reflektory Valeo H4+H1 (zmienilem, bo oryginalne Boshe swiecily gorzej niz pochodnia) i musze powiedziec, ze spisywaly bardzo dobrze. Na pewno lepiej niz w niejednej beee
Edit:
Moze na poczatek umyj je w srodku [ wiadomość edytowana przez: dominiq dnia 2008-03-04 22:18:06 ] |
dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2008-03-04 22:33:06
Moze nie tyle co przejmuja role a po prostu swieca dodatkowo wraz z dlugimi (drogowymi). Niestety trzeba troszke podlubac w instalacji. Nie jest to skomplikwoane. Wystarczy zmostkowac przewody w lampie. Teraz nie pamietam ktore to dokladnie byly, ale na pewno ktos Ci podpowie, lub po prostu zrobi to za Ciebie elektryk ![]() |
Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2008-03-04 22:37:59 Nic nie trzeba dlubac
nie trzeba mostkowac zadnych przewodow wystarczy wsadzoc jeden dodatkowy przekaznik i po sprawie zaznaczam ze przekaznik oryginalny GM i jest na niego miejsce !! Reasumujac wkladasz lampy z dopalaczami, podpinasz pod instalacje, ktora masz. Otwierasz skrzynke bezpiecznikow przy nogach kierowcy wpinasz przekaznik i cieszysz sie slicznymi swiatlami
W razie problemow sluze pomoca u mnie tak zrobilem a i juz u innych kolegow z klubu (fatboy, Szcurek) taka wlasnie operacja ozywila dodatkowe dlugie
Pozdr [ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2008-03-04 22:38:38 ] |
dominiq MV6 Ostrów Wielkopolski | 2008-03-04 22:39:38 ozesz, czego to sie czlowiek po fakcie dowiaduje |
Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2008-03-04 22:41:24 Pabelo - wystarczy numer katalogowy przekaźnika i numer z tabliczki z oznaczeniami gdzie się go wpina - przynajmniej luty nie puszczą
Reasumując - brać Valeo z "pałer" długimi
Jak przeprowadzę operację zapodam fotki. Dzięki za wskazówki [ wiadomość edytowana przez: Behi dnia 2008-03-04 22:49:22 ] |
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2008-03-05 08:03:08 Pabelo, wszystko fajnie o ile instalacje masz pociągniętą do skrzynki przekaźników. W mojej biednej wersji wiązka kończyła się niestety na głównym złączu przy nogach
I trzeba było trochę porzeźbić, ale to faktycznie średnio inteligentna małpa zrobi. Mogę nawet fotki pstryknąć jak to jest zrobione. |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2008-03-05 08:35:39 Jeśli chodzi o przekaźnik do dodatkowych długich, to dokładnie taki sam, jaki jest do przeciwmgielnych przednich.
PS. Ja mam jedną Carello, jedną Cibie. Tylko klosze jednakowe założyłem. Jeśli chcesz to mam na zbyciu komplet bardzo dobrze świecących lamp bez dodatkowych długich. [ wiadomość edytowana przez: Szcurek dnia 2008-03-05 08:37:26 ] |
Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2008-03-05 10:21:17 Wiktor ale to wlasnie przy nogach tam gdzie sa bezpieczniki sie wpinasz, a nie w przekaznikach pod maska
|
Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2008-03-05 12:26:05 Zależy kto gdzie ma nogi ...
Pabelo, ja wiem dokładnie o czym mówisz, ale niestety jakiś kretyn, a może fabryka nie dociągnął przewodów od złącza głównego (przy listwie na dole) do skrzynki bezpieczników. Do przeciwmgłowych mam, wystarczyło przekaźnik włożyć a tu niestety. Ale nożyk, przekaźnik i trochę przewodu załatwiło sprawę |
Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2008-03-05 21:14:58
Dzięki za propozycję, ale wolę zanabyć nowe - raz, że możemy mieć różny pogląd na dobrze świecące lampy, a dwa, może się okazać, że świecą np. gorzej od tych które mam w aucie (jednak używka to używka)
Przeciwmgielnych nie posiadam |
michcio_007 LOB MEMBER B MV6 Płock / Liszyno | 2008-03-10 20:43:36 witam
Ja mam Carello (komplet oryg.), reflektory w bardzo dobrym stanie (szkła, odblaski itp), świecą całkiem całkiem, krótko mówiąc po zmroku żadnych problemów, widoczność nadto wystarczająca. Nie mam problemów takich jak przesiadam się do audi 80 ojca, tam w porównaniu z Omegą jest jak w lochach, ciemno... poza tym zawsze mogę włączyć halogeny a wtedy jest jak w dzień
pozdrawiam |