Włącznik ogrzewania szyby tylnej a Wycieraczka tylna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam problem polega na tym że, jak włącze ogrzewanie szyby tylnej to wycieraczka tylna nie działa jak wyłacze to działa co może być przyczyną Czy miał ktoś taki problem

Moim zdanie złącze na pasie z tył ( te z trzema bolcami ) wyczyść jest i powinno być ok.

A jeżeli nie to może masz coś nie tak z masą

[quote]
2008-03-19 13:56:04, MacFly pisze:
Moim zdanie złącze na pasie z tył ( te z trzema bolcami ) wyczyść jest i powinno być ok. A jeżeli nie to może masz coś nie tak z masą
To złącze jest ok bo sprawdzałem a gdzie szukać tej masy jeśli to ona jest winna?

Cytat:
2008-03-19 15:02:53, Tm255 pisze:
[quote] 2008-03-19 13:56:04, MacFly pisze: Moim zdanie złącze na pasie z tył ( te z trzema bolcami ) wyczyść jest i powinno być ok. A jeżeli nie to może masz coś nie tak z masą To złącze jest ok bo sprawdzałem a gdzie szukać tej masy jeśli to ona jest winna?

masa leci po zawiasach. polacz klape z reszta karoserii jakims dodatkowym kablem i zobaczysz czy to wina masy.

Tak jak kolega dyras pisze w 99% przypadków pomaga dodatkowa masa na klapę.

Cytat:
2008-03-19 13:50:38, Tm255 pisze:
Witam problem polega na tym że, jak włącze ogrzewanie szyby tylnej to wycieraczka tylna nie działa jak wyłacze to działa co może być przyczyną Czy miał ktoś taki problem

u mnie było to samo jak u ciebie
troche popsikałem zawiasy wd40 i na jakiś czas pomogło
teraz u mnie problem wrócił ale w postaci palącej się kontrolki(pali się cały czas)na włączniku szyby i wiem że to napewno wina masy
u ciebie będzie napewno winowajcą własnie ta masa

[ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2008-03-19 20:17:51 ]

Może być cos z masą....ja miałem tez to przeczyściłem i przeszło..

1,6 16V

Cytat:
2008-03-19 15:27:26, dyras pisze:
masa leci po zawiasach. polacz klape z reszta karoserii jakims dodatkowym kablem i zobaczysz czy to wina masy.

to raczej wina rudej

też tak miałem, zawiasy nie łączą i zaczynają się cyrki, osobny przewód rozwiąże problem