Fiat 126 lifting 2009 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
rozmiawiałem wczoraj z pracownikiem tyskiej fabryki fiata.chodzą głosy że w 2009 mają puścić malucha po liftingu z slnikami powyżej 1.0
wie ktoś cos? bo dla mnie ta informacja jest mało wiarygodna

126 czy fiat 500?

Dla Tychow maluch to 500, wiec nie spodziewalbym sie sensacji.

KURDE ALE 500 JEST JUZ PRODUKOWANA OD PARU MIECHÓW

Też raczej mi się wydaje że to chodzi o 500. Może chodziło mu o 500 Abarth - wygląda inaczej a i silnik powyżej 1.0

Bez sensu byłoby wypuszczać teraz auto konkurujące z najnowszym modelem swojego koncernu.

nie nie...on abarthy składa, a raczej maluje. mniejsza o to.może ktoś na forum pracuje w fabryce i powie o co chodzi jakby

Moze mowa o Topolino, ktorego zdjecia byly jakis miesiac-dwa temu w Auto Swiecie?

parę kliknięć w googlach i oto jest NOWY FIAT TOPOLINO

nie wstawiam linka niech się zainteresowani wysilą...

TO ŻE MALUCH NIE ZNACZY ŻE 126p

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2008-03-12 15:02:18 ]

hmm może i o topolino chodzi, jednak ja, pisząc maluch miałem na myśli 126 bo każdy w polsce na hasło maluch wie że chodzi o 126.
po drugie koleś mówił o 126 po liftingu a nie o nowym modelu fiata.
zawsze można sobie pomarzyć o kaszlu RWD 1.4 ponad100koni a jak wiadomo marzenia się spełnają

Nowy maluch Fiata

Cytat:
2008-03-12 15:51:37, korozja pisze:
Nowy maluch Fiata

silnik z tylca to i pewnie RWD

nowy topolino

TOPOLINO 2009

Mijemy nadzieje, ze bedzie wygladal jak ten z obrazka nizej:

Tutaj troche informacji o nim

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2008-03-12 21:12:39 ]

Fajnie, że wracają RWD

Myślę ze ten "maluch" będzie tylno napędowy z tej samej przyczyny co 126, z przodu już nie ma na silnik miejsca No ale fajnie że tradycji stało się zadość.

Oj nie chce mi się wierzyć coś w ten silnik z tyłu i tylny napęd.
Nawet nowa 500 tak bardzo nawiązująca do klasycznej ma silnik z przodu. Miejsce z przodu raczej jest. Króciutki przód ma np. Twingo, Peugot 107 i inne "miejskie" samochody.
Tylny napęd jest dziś zarezerwowany dla samochodów o sportowym zacięciu, albo limuzyn. Ten samochód ma być bezpieczny dla przeciętnej pani jadąca takim maleństwem do marketu, która boi sie jeździć jak spadną 2 mm śniegu.

No chyba, że się mylę

Cytat:
2008-03-13 18:47:22, janas81 pisze:
Ten samochód ma być bezpieczny dla przeciętnej pani jadąca takim maleństwem do marketu, która boi sie jeździć jak spadną 2 mm śniegu.

To właściwie tak jak Smart. A on ma RWD. I nawet silnik centralnie. Zatem wszystko jest możliwe.

Obawiam sie panowie, ze silnik jednak bedzie z przodu. Plyta podlogowa topolino bazowac bedzie na zmodyfikowanej plycie 500. Nie wiem jak z rozstawem osi, ale patrzac na zdjecie tylu i odleglosc pomiedzy oparciami tylnych siedzen a szyba mozna domniemywac, ze silnika tam raczje nie bedzie.
To se ne vrati...

Wsadzą pewnie tam z przodu ten swój nowy dwucylindorwy silniczek o którym od jakiegoś czasu już się mówi.

Dokaldnie - 900T z moca od 90 do 110KM i wystarczy.