Maluch 4X4 i podwyższone podwozie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam wielką prośbę, chodzi mi o przerobienie Fiata 126p na napęd 4x4 bez zmiany silnika. Czy jest to możliwe i czy ktoś ma na to patent i może zdjęcia?
Myślałem jeszcze nad dźwignięciem podwozia i nie jestem pewien, czy jak dam większą sprężynę do amortyzatora będzie jakiś efekt?
Czy półosie będą w sam raz?
Chciałem się pobawić w tuning Malucha zamontować wyciągarkę dorobić hak, aby móc nim pojeździć w terenie.
Jak ktoś rozumie mnie to niech napisze i pomoże.

Mysle ze nie dokonca wiesz o czym piszesz, temat przeniose na hp gdyz jest on czysto rozrywkowy.

Sugeruje rowniez poczytac troche forum, zapoznac sie z regulaminem oraz w razie sensowniejszych problemow uzywac wyszukiwarki.

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2008-03-10 20:00:02 ]

ja pomogę... kup landcruisera

Hiu hiu
Mam na imię Piotruś i też mam 12 lat

Napisałem wyraźnie że ten kto mnie rozumie niech napisze i pomoże ale jak na razie do tylko wszyscy mi dogryzają.
Aha i nie mam 12 lat Panie Wujek-Kajtek

tak nie zrobisz bo:
ciezko bedzie Ci zachowujac silnik dobrac skrzynie na 4 lapy
przednie zwrotnice nie nadaja sie do napedzania
tylne zawieszenie po podniesieniu nie nadaje sie do niczego - mega pozytyw
i tysiac innych elementow - suma sumarum musisz wymienic caly zawias przeniesienie napedu i silnik
powodzenia

Rurki od Szaji podzespoły od malca, pełny kask albo orzech + gogle i można po górach, dołach i błotach latać, a całość "trochę" więcej od motoru będzie ważyć, więc nie trudno to wyciągnąć w razie czego.

[ wiadomość edytowana przez: kij dnia 2008-03-11 17:48:13 ]

postaw na rame od terenówki kaste malucha i gotowe

na forum jest gdzies temat gdzie przedstawiony jest pomysl na szajke 4x4 z silnikiem i skrzynia z malca ale forumowicz ten skonstruował do tego własny reduktor.

Cytat:
2008-03-11 17:56:59, rosck pisze:
postaw na rame od terenówki kaste malucha i gotowe

Suzuki SJ Samurai

Cytat:
2008-03-11 19:05:52, szymon1977 pisze:
Suzuki SJ Samurai

już nad tym kiedyś rozmyślałem, rozstawy osi różnią się kapeczke 1840mm i 2030mm

Skrocic?

Ten nie jest przypadkiem zbudowany na ramie Suzuki?
Wydaje mi się, że poprzednik czyli SJ410, LJ80 (czy jakos tak) miał krótszy rozstaw osi.

[ wiadomość edytowana przez: szymon1977 dnia 2008-03-12 07:41:14 ]

Ten malec ma naped 4x4 zaadaptowany od Rovera z silnikiem v6 centralnie

[ wiadomość edytowana przez: Mariusz126p dnia 2008-03-12 08:37:34 ]

z kad mash te foty? Był na sprzedaz na ebay chyba ale mial wtedy jakies bazdziewne stalówki zalozone. COs wiecej wiesz na jego temat????

[ wiadomość edytowana przez: 5n4k3 dnia 2008-03-12 10:44:05 ]

Dołanczam się do pytania, strasznie szkoda żeby taki maluszek sie marnował..