MotoNews.pl
7 Pilnie potrzebuje opini!!! (29425/27) - NT

Pilnie potrzebuje opini!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,jest taka sprawa,chodzi o fiata125p z silnikiem poloneza i skrzynią 5.
Włączyłęm wsteczny i prubowałem zerwać kapcie(dosyć ostro)
coś strzeliło i skończył się wsteczny.
teraz jak silnik chodzi na luzie czasem jest delikatny zgrzyt,(wszystkie biegi do przodu są!!!)podczas jazdy do coś po cichu chuczy i czasem krutko zgrzytnie,aha i jeszcze wskazówka od prędkościomierza skacze(a nie skakała).

Niestety nie znam budowy tej skrzyni i chciałbym się dowiedzieć co konkretnie wtej skrzynce padło i czy moge spokojnie jeżdżąc przejeździć długi weekend czy musze auto odstawić,to dla mnie bardzo ważne.
Z góry dziękuje za opinie,pozdrawiam.

zarwałeś albo rozpadłeś dodatkowe kolo w skrzyni biegu wstecznego... jezdzij ile chcesz, i tak czeka Cie wstawienie nowej skrzyni..

ciesz sie ze nie masz BMW na automacie bo nowa skrzynka zrujnowala by cie finansowo . A skrzynia polonezowska naszczescie jest dosc tania

Otwieraj drzwi i odpychaj się nogą

Cytat:
2003-11-01 12:23:40, Nabauab pisze:
Otwieraj drzwi i odpychaj się nogą

ale do przodu pojedzie chyba bezstresowo?

Kup nowa skrzynie, przerzuc i po problemie. Koszt niewielki, bo 150zl. Nawet nie mysl o naprawie tej.

Masz moja opinie.

Dzięki chłopaki.
Z tą nogą już przetestowałem działa bez problemu pod warunkiem że jest równo i nie pod górkę ,zrobiłęm już około 100km i miałem 1 sytuację stresową jak się pod cmentażem zablokowało troche przeze mnie ,ale biegi do przodu były więc troche komuś pole przeorałem ale było si,pozatym zaczeła mi dwujka wyć i to tak niemiłosiernie że szkoda gadać.
..pewnie niedługo sie skrzynka do końca rozsypie,cóż troche jeszcze pojeżdżę.
Pozdrawiam.