Lada Samara 1,3 instalacja I gen. Problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem moja lada czasami gasnie przy jezdze na gazie dzisiaj mialem taki przypadek ojciec pozyczyl odemnie smaochód wszystko ok pojechal na stacje zatankowac Lpg do pelna wszystko ok przejechal z 50 metrow i koniec stoi probojemy odpalic z bezyny nic z gazu nic sprawdzamy czy jest iska jest juz raz tak robilem wiec zakrecam zowor w butli odkrecam obudowe filtra resztka gazy wylatuje patrze czysto skrecam wszystko proboje odpalic i jakby zaskoczyla na chwilke no to ponawiam probe zakrecam butle odkrecam filterek gaz wylatuje skrecam spowrotem i odpala normalnie. Podejrzewam ze to zawor na butli albo winna przelacznika gazu na bezyne ale nie jestem fachowcem. Jesli ktos ma jakies spostrzezenia to chetnie wyslucham przed wizyta u fachowcow z gory dzieki pozdrawiam

Czasami gaśnie, ale czy zawsze w podobnych sytuacjach czy w różnych?

Nie wiem jak ojcu ale raz zgasl jak zwalnialem przed swiatlami a raz przy zmianie z benzynay na gaz , tak jak by sie dusi zaczyna "prykac" i koniec stoi. Jeszcze dodam ze to moze wina regulacj bo sie przyznam ze juz z trzy lata nie bylo nic regulowane.

To może jakaś regulacja najpierw? Filtr gazu po 3 latach też może być już przytkany.