Essi Sedan. System przedni , co radzicie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Konkretnie
Essi MK VII Sedan
Pioneer DEH 5900 , Wygłuszenie 10 mat na drzwi i kable 2,5 mm kwadrat , soprany w słupki.

Teraz tak:
od przedniego systemu oczekuję raczej czystości brzmienia niż super basu, i tak będą cięte na 50 Hz a może troszeczkę wyżej, więc :

Hertz DSK czy Helix DB 62.1 a może coś innego??

Jeśli chodzi o Helixy to mam je przetestowane bo montowałem już 2 taki zestaw i znów minie nie zawiodły, mam jednak zastrzeżenia do środka pasma, i soprany jak dla mnie troszkę za bardzo "krzyczą".

JEśli chodzi o Hertze to zastanawiam się czy nie będą lepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o jakość dźwięku. jeszcze nie montowałem tego zestawu więc nie wiem co on potrafi.

Chyba ze macie jakieś inne propozycje??

Dodam że przód będzie zasilany wzmakiem starszej generacji z Pioneera Coś ok 50 watt rms i niskim THD ( 0,01 %)

Jeśli chodzi o linie basową to tu sprawa już na ukończeniu bo skrzynkę muszę tylko obić i wygłuszyć i będzie gotowa do akcji.

Pozdrawiam

Widzę że nikt nic nie napisał, więc wtrącę swoje 3 grosze
Tych Helix-ów nigdy nie słyszałem i nic na ich temat powiedzieć nie mogę, jeśli chodzi o HERTZ-e z serii DSK to lepiej sobie odpuść, pewnie wielu mnie zje za ten post, ale testowane były w 2 autach i nie warte połowy ceny za jakie można je nabyć. Góra wręcz wrzeszczy, środek słyszalny dobrze, ale jak dla mnie brakowało czegoś przy muzyce instrumentalnej. Ogólnie grają lepiej niż NO NAME ale po firmie takiej jak Hertz i cenie można spodziewać się sporo więcej. Jeśli ma być koniecznie Hertz to już szybciej ESK, może nawet HSK, ale szukałbym lepszej alternatywy, bo stosunek jakości do ceny Hertze mają akurat mizerny....

Ps. Nie myślałeś o Powerbass-ach?

Cytat:
2008-03-09 16:28:48, Suchii pisze:
Ps. Nie myślałeś o Powerbass-ach?

ja w swoim orionie mam powerbass s-6c i jestem bardzo zadowolony, graja czysto, pod samym radiem pioneer deh40mp na dniach bede tlumic drzwi matami to powinno byc jeszcze lepiej. pozdro

Fajnie że w końcu ktoś się odezwał

Właśnie że myślałem o pb s-6c ale ciężko je w ogóle gdzieś dostać.
Ma ktoś dojście do takich ??

Jeśli chodzi o hertze to dzięki za opinię jakoś nie byłem do nich przekonany , nie wiem dlaczego. nie lubie drącej się góry

Helixy są całkiem przyzwoite jak za tą cenę (260 z przesyłką) ale brakuje im środka a mi na nim chyba najbardziej na środku zależy bo w bagażniku będzie 200 watt RMS-u i to będzie dosyć basu.

a co sądzicie o MB Quart ESA216 ?? za 350 zł to chyba dobry wybór??

A jeśli chodzi o jbl??

cs 2165c konkretnie??
lub
GTO 6507SC , 607C
GT5-650C
GTO 6507C

Co innego mogli byście polecić do kwoty 400 max na sam zestaw nie licząc kabli, wygłuszeń, dystansów??

tomekk58
Pozdro Rybnik

[ wiadomość edytowana przez: Wuszy_sedan dnia 2008-03-11 23:29:07 ]

http://strefacaraudio.pl/sklep/ ja kupowalem w tym sklepie, na prawde fachowo umieją doradzic, wszystko full proffesional polecam a dystanse gratis

Ja miałem u siebie JBL serię CS, jak dla mnie grała lepiej niż GTO, przed zakupem miałem okazję trochę posłuchać różnych innych głośników i zaraz za JBLkami postawiłbym Pioneery.

OT

Widzę że Panowie z Rybnika

22.03 w Pszczynie jest spot, zapraszam, będzie można porównać różne sprzęty CA