| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tabi666 F&F Sympatyk niebieski wrocław | 2008-04-02 23:48:12 Witam,
mam pytanie jak fizycznie zamocować pasy do budy (4punktowe)? gdzie najlepiej je przykręcić? czy wykorzystywać jakieś ori mocowania ? Czy śruba i duża nakrętka będzie wystarczającym mocowaniem? drugie pytani jest takie, jak ustawić fotel kubełkowy (alu mocowania na sztywno)? - maksymalna wygoda (fotel przesunięty do tyłu, długa naba) - fotel bardziej z przodu (lepszy rozkład mas, krótka naba, troche przykurczone nogi - ale też bez przesady) Auto to fiat 126p, ma być przygotowany do rajdów amatorskich |
pavlus (S) Furious Moderator 126p | 125p Kraków | 2008-04-03 00:22:28 Jak montować pasy masz opisane TU Strony od 24-27.
fotel powinien być tak ustawiony żeby po wciśnięciu sprzęgła noga była lekko zgięta ( chodzi o to żeby w razie wypadku noga zgięła sie w kolanie a nie roztrzaskało Ci kolana ). A oparcie i kierownica dobrane tak żeby dało się wrzucić 3 i trzymać lewą rekę na górze kierownicy ( najlepiej lekko zgiętą ) nie odrywając pleców od fotela. |
MAD_DOGG F&F Sympatyk Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2008-04-03 00:23:59 Poczytaj "Sportowa jazda samochodem" |
tabi666 F&F Sympatyk niebieski wrocław | 2008-04-03 08:28:10 o i super załącznik J rozwiał moje wątpliwości...
- pasy 4 punktowe ramieniowe mocowane krzyżowo, symetrycznie - płytka stalowa 3mm jako podkładka pod śrubę - ustawienie fotela też już mniej więcej sobie ułóżyłem
tylko czy teraz moja naba nie będzie zbyt długa... to już ustali ostateczny montaż, jakby co mam w zapasie troche krótszą, ale już nie składaną. Dzięki. |
tabi666 F&F Sympatyk niebieski wrocław | 2008-04-10 22:32:01 mam pytanie, chciałbym zamocować kubeł na sztywno z alu mocowaniem, musze pozbyć się ori szyn, jak to zrobić najlepiej ? wyciąć je szliierką, czy rozwiercić te miejsca łączenia? Cybul mówi że lepiej wyciąć, bo tak wzmocnienie odpadnie z podłogi, ale troche mi się to nie podoba taka wycinanka.... |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2008-04-10 23:28:30 rozwierć nie słuchaj cybula on jeszcze za młody jest |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2008-04-11 18:36:27 rozwiercasz, 4 nity nitownica i po problemie. |
tabi666 F&F Sympatyk niebieski wrocław | 2008-04-11 20:01:28 hola hola nitownica ? czyli jednak odpadną...
a moge zrobić w następujący sposób: rozwiercam nity stare przykłdam swoje nowy szyny skrecam wzmocnienia i moje nowe szyny razem do kupy ? |