Problem z wskaźnikiem poziomu paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam taki problem. Niedawno zakupiłem sobie Opla Corsa B 1,4 97r. Niestety coś jest w nim nie tak z wskaźnikiem paliwa. Jak mam nalany pełny bak ( wiem że pełny bo odbija na stacji ) to wskazuje że jest pół baku a jak będzie poniżej połowy to pisze że pusty. Wskaźnik ten nie pokazuje nic więcej niż pół albo pusty bak. Szukałem w internecie rozwiązania ale znalazłem żeby tylko sprawdzić styki tam przy baku. I sprawdziłem i wszystko jest OK. Co może być przyczyną?

witam ja posiadam opla corse b 1.2 u mnie dzialo sie to samo, a z czasem wskaznik nic nie pokazywal. otworzylem bak od srodka samochodu tzn. tam gdzie jest pompa paliwa i okazalo sie ze spadla mi uszczelka ktora lezala na plywaku, przy okazji smierdzialo paliwem w srodku. wyciagnelem stara i wsadzilem nowa. zaplacilem za nia w salonie opla 10 zl poniewaz nigdzie indziej nie moglem jej dostac. ciezko jest zamknac bak z uszczelka dlatego lepiej poprosic jakiegos kumpla zeby pomogl.

Lub jest jeszcze jedna przyczyna, możesz mieć uszkodzony czujnik poziomu paliwa. wtedy jest albo wymiana jego (240 zł nowy) lub kupienie sobie karnistra 10 litrowego i wozic go w bagażniku.