Do czego te częsci?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Możecie mi powiedzieć od czego są czesci przy silniku oznaczone cyferkami od 1 do 3? najbardziej interesuje mnie cos co wygląda na jakis czujnik czy cos:/ zaznaczone czerwonym prostokątem, przytwierdzone do kielicha, 2j-ka, pewnie tam będzie jakis automat od czegoś(?) i 3jka, zielony(przekaźnik)?

[ wiadomość edytowana przez: bep dnia 2008-03-15 22:25:45 ]

1 to jakaś kostka diagnostyczna chyba
2 pochłaniacz par paliwa
3 chyba bezpiecznik, ale nie na 100%

1 złączka diagnostyczna lub korekcja liczby oktanowej
2. mi to na komore rezonansową wychodzi...
3. Przekażnik od wtrysków

"pochłaniacz par paliwa " wow
co za technologia serwisowana część czy nie ruszamy jej?

Cytat:
2008-03-15 22:31:12, bep pisze:
"pochłaniacz par paliwa " wow co za technologia serwisowana część czy nie ruszamy jej?

z tego co mi się wydaje to pochłaniacze są pod zbiorniczkiem wyrównawczym płynu....
Chyba że w mkvii jest inaczej

Cytat:
2008-03-15 22:27:31, Snale pisze:
1 to jakaś kostka diagnostyczna chyba 2 pochłaniacz par paliwa 3 chyba bezpiecznik, ale nie na 100%

oj Waldi , Waldi wstyd

2 to nie pochłaniacz par paliwa tylko tak część komory filtra powietrza, kiedyś MAG pisał co to dokładnie jest , z tego co pamietam to jakaś dodatkowa puszka z powietrzem żeby silnikowi nie brakowało tlenu

1. to bedzie złącze do odczytywania kodów błyskowych ale z tego zdjecia to nie jestem pewnien na 100%

3 to przekaźnik - zielony nie wiem do czego służy

no własciwie... filtr węglowy ... to jest to samo, prawda?widziecie, tyle juz przejechaliście a takie tajemnice pod maską , jest to MKVII

jak wstyd, maciek, przejrzyj forum, w co 2 wątku to jest opisane jako pochłaniacz par paliwa.

Cytat:
2008-03-15 22:33:39, mss pisze:
oj Waldi , Waldi wstyd 2 to nie pochłaniacz par paliwa tylko tak część komory filtra powietrza, kiedyś MAG pisał co to dokładnie jest , z tego co pamietam to jakaś dodatkowa puszka z powietrzem żeby silnikowi nie brakowało tlenu 1. to bedzie złącze do odczytywania kodów błyskowych ale z tego zdjecia to nie jestem pewnien na 100% 3 to przekaźnik - zielony nie wiem do czego służy

komora rezonansowa służy do (tak jak piszesz) przy deptaniu aby tlenu nie brakowało oraz często służy jako tłumik szmerów zasysania

Cytat:
2008-03-15 22:38:09, Snale pisze:
jak wstyd, maciek, przejrzyj forum, w co 2 wątku to jest opisane jako pochłaniacz par paliwa.

bo 1 napisał a reszta powtarza

no to juz mamy dwie wersje ..

Cytat:
2008-03-15 22:39:29, bep pisze:
no to juz mamy dwie wersje ..

djtadosa racja jest prawdziwa

nr 1 to zmieniacz liczby oktanowej (ma byc wpiety)

Cytat:
2008-03-15 22:42:39, mss pisze:
djtadosa racja jest prawdziwa

wiesz ja po 2 kieliszkach wina jestem

Cytat:
2008-03-15 22:45:51, djtados pisze:
wiesz ja po 2 kieliszkach wina jestem

to chyba dobrze

No i mamy wszystko jasne

Cytat:
2008-03-15 23:02:50, Snale pisze:
No i mamy wszystko jasne

oprócz wina bo mam czerwone ciemne

zawsze możesz wody dolać

zielone to wg mnie do klimy :0 bo w 2 esach z klima mam a w 3cim be zklimy niemam

Ten zielony przekaźnik o ile mi wiadomo to przekaźnik grzałki sondy lambdy. A złącze przy błotniku to złącze do odczytywania kodów błyskowych.