MotoNews.pl

[K] Regulatory podgrzewania foteli do Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pilnie kupię przełączniki do właczania i regulacji intensywnosci podgrzewania foteli do Daewoo Espero. Potrzebuję 4 sztuki "na wczoraj" , a nigdzie tego nie mogę dostać.

Ciągle czegoś szukasz xD Chcesz Espero przetransformować w Mercedesa?

[ wiadomość edytowana przez: Nerwica dnia 2008-03-15 09:42:00 ]

Pozostaje chyba wycieczka do Korei na ichniejszy szrot.

A to było coś takiego jak regulacja tego podgrzewania? Może czegoś nie wiem o swoim fotelu...

Cytat:
2008-03-15 09:41:13, Nerwica pisze:
Ciągle czegoś szukasz xD Chcesz Espero przetransformować w Mercedesa? [ wiadomość edytowana przez: Nerwica dnia 2008-03-15 09:42:00 ]

Ze mną jest tak - dostane cos za grosze od znajomych, ale zawsze niekompletne i jesli chcę to zamontować to muszę uzupełnić braki, a jak przy okazji wyjdzie mercedes, to czemu nie

espero nie miało żadnych regulatorów... W wersji ze skórą było podgrzewanie fotlei, a włączniki były umieszczone w tej półeczce pod radiem. I nie były to żadne regulatory, tylko zwykłe przełączniki on/off.
Pewnie masz jakąś samoróbkę. Kup byle jakie włączniki i zamontuj, szukaj takich, które da się w miarę dopasować do tapicerki i już.

A gdzie takie cos mogę dostać? Na Allegro są tylko jakies zdezelowane do Golfa II

Cytat:
2008-03-15 11:13:55, Robert_S pisze:
espero nie miało żadnych regulatorów... W wersji ze skórą było podgrzewanie fotlei, a włączniki były umieszczone w tej półeczce pod radiem. I nie były to żadne regulatory, tylko zwykłe przełączniki on/off.

Uff... ulżyło mi bo już myślałem, że nie wiem gdzie jest regulator

Cytat:
2008-03-15 11:33:39, koggi pisze:
A gdzie takie cos mogę dostać? Na Allegro są tylko jakies zdezelowane do Golfa II

Jak samoróba ...to dopasuj od starego odkurzacza [zelmer] były z klawiszami czarnymi, białymi i ...czerwonymi

[ wiadomość edytowana przez: nawigator5 dnia 2008-03-15 16:16:51 ]

Wszystko OK, tylko chodzi mi o to, aby można to podgrzewanie regulować. Jesli już to może ma ktos na zbyciu te włączniki (ON/OFF) oryginalne od Espero?

Jak koniecznie zależy Tobie na oryginale to >>> TUTAJ <<< z pewnością dostaniesz.

To jest hurtownia regionalna na Wielkopolskę. Jeżeli nie mają czegoś na miejscu to w ciągu ok. 10 dni sprowadzają z Warszawy, a jeżeli Warszawa nie ma, to ściągają z Korei. ...ale to zajmuje im ok. 3 - 4 tygodnie.

Ja w ten sposób kupiłem u nich przyciski drzwiowe otwierania szyb... ORYGINAŁY - nówki sztuki !!!

Trwało to prawie miesiąc ale dostałem

Podobno nie bawią się w wysyłki indywidualne ...ale to kwestia do dogadania.

Aha ...telefony tam się urywają tak, że najlepiej dzwonić z "konkretem" czyli z numerem katalogowym danego elementu.

Cytat:
2008-03-15 11:13:55, Robert_S pisze:
espero nie miało żadnych regulatorów... W wersji ze skórą było podgrzewanie fotlei, a włączniki były umieszczone w tej półeczce pod radiem. I nie były to żadne regulatory, tylko zwykłe przełączniki on/off. Pewnie masz jakąś samoróbkę. Kup byle jakie włączniki i zamontuj, szukaj takich, które da się w miarę dopasować do tapicerki i już.

No nie do końca, mam fotele skórzane w których nie było podgrzewania. W katalogu części podgrzewanie też nie występuje, dlatego sie zastanawiam czy to było fabryczne wyposażenie, czy tylko dokładane przez dilerów.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2008-03-15 21:46:48, nawigator5 pisze:
Jak koniecznie zależy Tobie na oryginale to >>> TUTAJ <<< z pewnością dostaniesz.

Przejrzałem ich ofertę i trafiłem na ciekawą część do Espero: TU
Gdzie to się montuje?

Cytat:
Ja w ten sposób kupiłem u nich przyciski drzwiowe otwierania szyb... ORYGINAŁY - nówki sztuki !!! Trwało to prawie miesiąc ale dostałem

A u mnie na wsi się kurzyły rok temu na witrynie za 50 zł/szt.

Cytat:

Dzięki wielkie! W poniedziałek do nich zadzwonię.

Cytat:
2008-03-16 07:40:08, koggi pisze:
Dzięki wielkie! W poniedziałek do nich zadzwonię.

A numer katalogowy masz?

-----------------
czasem tu zaglądam

Nie mam, bo z tego co widziałem to nie mają tego w spisie, ale przynajmniej wyjasnię, czy to jest częsć fabryczna, czy bajer dodawany przez dealerów

Cytat:
2008-03-16 16:25:07, koggi pisze:
Nie mam, bo z tego co widziałem to nie mają tego w spisie, ale przynajmniej wyjasnię, czy to jest częsć fabryczna, czy bajer dodawany przez dealerów

Będę pesymistą i powiem że takiej informacji też raczej nie uzyskasz.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2008-03-15 10:12:26, piotr_ek pisze:
Pozostaje chyba wycieczka do Korei na ichniejszy szrot.

W Korei nie ma szrotów, a obrót używanymi częściami jest zabroniony,bo "tylko nowa i oryginalna część zamienna daje pełną gwarancję bezpieczeństwa". Obejmuje to części od żaróweczki zestawu wskaźników,do nadwozia

Cytat:
2008-03-16 20:46:16, JaRabbit pisze:
Obejmuje to części od żaróweczki zestawu wskaźników,do nadwozia

Toć gorzej niż w UE, czy innych względnie normalnych krajach.