Autoalarm na wolumenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem w trakcie rejestracji autka i na dniach będę je ubezpieczał (pakiet AC+OC) niestety nie mam żadnego alarmu w autku, a z tego co mi wiadomo do AC potrzeba aż dwóch zabezpieczeń.
Wiem , że chłopaki na montują systemy audio, czy montują też alarmy ?? I jakie funkcje powinien mieć dobry alarm (tzn:domykanie szyb itd ??)wolumenie
Dziękuję za ewentualne odp...

Jak chcesz to zglos sie do mnie na priv to Ci dam namiary na goscia z tej czesci Warszawy (bielany) ktory mi i moim znajomym montowal alarmy. Facet sam zaklada i sie na tym zna, jest sprawdzony i nie odwala maniany Domykanie szyb oczywiscie jest w tym alarmie. Dwa lata temu gdy mi montowal to placilem 300zl. Nie wiem jak to wypada cenowo w porownaniu do innych ale ja jestem zadowolony

ps. Drugi system zabezpieczniea to chyba masz immobilajzer w kluczyku?

Te 300zł to sama robocizna czy już z alarmem? Immobilajzer chyba mam. Jest tak, że jak nie zamknę szyby w aucie i nie otworzę auta z pilota tylko ręką to kluczyk w stacyjce nie zadziała dopiero muszę pilotem zamknąć auto potem otworzyć i wtedy można odpalić z kluczyka to chyba ten immobilajzer ??

300 w tym alarm oczywiscie.
ad2. chyba tak...

Najlepiej skocz do ubezpieczyciela i weź sobie listę alarmów które oni honorują (są tam jakies klasy zabezpieczeń i czasami ubezpieczyciele wymagają jakiejś tam klasy)

no słabi są jaja sobie robią te firmy ubezpieczeniowe

Cytat:
2008-03-09 23:43:20, Drutus pisze:
Immobilajzer chyba mam. Jest tak, że jak nie zamknę szyby w aucie i nie otworzę auta z pilota tylko ręką to kluczyk w stacyjce nie zadziała dopiero muszę pilotem zamknąć auto potem otworzyć i wtedy można odpalić z kluczyka to chyba ten immobilizer ??

To nie jest żaden immobilizer, oznacza to że posiadasz oryginalny alarm omegoski i aby podłączyć nowy ten będziesz zmuszony wywalić. Alarm ten znajduje się za schowkiem pasażera, w jego kostce są wszystkie potrzebne niezbędne przewody do podłączenia nowego alarmy z wyjątkiem centralnego zamka, te znajdują się za plastikową pokrywą słupka w nogach pasażera.
Po wyrwaniu alarmu oryginalnego omesi na pewno nie odpalisz, alarm blokuje pompę paliwa,ECU i rozrusznik (w odpowiednie złącza w kostce alarmu trzeba zmostkować)
na złączu alarmu są wybite numerki więc wiadomo jaki numerek z jakim złączyć
1-21
3-30
4-31
jedeną z w/w zwor można wykorzystać w alarmie (przekaźnik)
opis ten jest sprawdzony w mojej Bestyjce 2,5V6 1994
Fotka złącza alarmu w Omesi

[ wiadomość edytowana przez: pio-gaz dnia 2008-03-14 08:26:06 ]

Dzięki za porządną odpowiedź.