Alusy malowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chłopaki mam 16 tki i sa w stanie idealnym jezeli chodzi o tył itp tylko rantyy we dwoch przydrapane

mozna piaskowac tylko np przód i malowac bo szkoda calosc
i czy mozna np dwie tylko czy bedzie roznica w lakierze ?
jaki koszt ?
czy mozna jakos samemu?
czy tylko proszkowe malowanie czy inne tez mozna?

koszt malowania to minimum 100pln, i jeśli dobry zaklad, to dobierze lakier idealnie, choć lekko będize się różnił na początku.
Mozna też ręcznie...ale nie będzie to rewelacja...

jeżeli to sa alusy to odradzam piaskowanie felga może po takim zabiegu wyglądac fatalnie lepiej papierem scierny wyczyścic

z tego co wiem to tylko piaskowanie i malowanie proszkowe i do pieca ?????

Cytat:
2008-03-17 14:43:07, Otizon pisze:
jeżeli to sa alusy to odradzam piaskowanie felga może po takim zabiegu wyglądac fatalnie lepiej papierem scierny wyczyścic

jesli bys ja polerowal to nie piaskujesz.. ja swoje piaskowalem, pomalowalem proszkowo i jest rewelka..

Moje 15" były piaskowane i malowałem je sam w garażu, nie wyszło źle.

17" były piaskowane i malowane piecowo i wyszło lepiej, ale za to widać większe wżery od piasku.

a jagbym dal felge do goscia od lakierow i namieszalibymi farby pod felge i sam bym nalozyl na obtarciach i potem wypolerowal ?? bedzie ok czy jak myslicie bo mam ranty po ok 5 cm rysy tylko

to zależy od twoich zdolności manualnych

podpowiedz co i jak zaczac najlepiej bo szkoda orginalnego laku piaskowac

ciemny niejestem tylko jak najlepiej

Daj zdjęcia tych rys.

A co do malowana, to normalnie, delikatnie wyszlifować, wygładzić nierówności, odtłuścić, podkład, lakier, klar.

podaj gg bo jestem z twoich okolic jak co na priva wyslalem

[ wiadomość edytowana przez: mmmmat dnia 2008-03-17 18:19:12 ]

Dobry zakład wyśrutuje alusy że hoho, nie będzie śladu a nierówności znikną. Ja oddawałem do Colorexu, felgi były zatyrane strasznie, a wyszły jak nowe po śrutowaniu i proszku. Co do domowych sposobów w przypadku felg nie mam przekonania jeśli chodzi o jakość i trwałość.... Płaciłem jakieś 60zł za 16" lakier niemetaliczny, parę lat temu.