Ktore? SONY XS-F1325 vs HELIX DARK BLUE 5.1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

w imieniu kolegi chcialem zapytac ktore glosniki lepiej wziasc?
ani ja, ani kolega na glosnikach totalnie sie nie znamy.

glosniki mozna zobaczyc tutaj:
HELIX
i tutaj:
SONY

- kumpel lubi troszke mocniejszy bas.
- koniecznie dwudrozne
- system bez wzmacniacza (narazie - ale pewnie nie szybko)
- koniecznie 13

EDIT:

bylem wlasnie w salonie sony... i sie zdziwilem
mowimy o serii F1335 (cena 140zl za komplet)... 3drozne.

[ wiadomość edytowana przez: archivi dnia 2008-03-13 18:26:27 ]

Cytat:
kumpel lubi troszke mocniejszy bas

Porzuć pomysł z koaxsialnymi głośnikami.

Cytat:
- koniecznie dwudrozne

Why? God, WHY??

Cytat:
system bez wzmacniacza (narazie - ale pewnie nie szybko)

No sorry, ale tu chyba nie potrzeba wzmacniacza.

Cytat:
koniecznie 13

Mocniejszy bas?? aha..

JA bym proponował Helixy , pisze to opierając się na doświadczeniach z helixami 16 cm odseparowanymi a więc zupełnie inna bajka, ale ...

ja poprostu nie ufam SONY

Pozdrawiam

Ja mogę się wprost wypowiedzieć że SŁONY są g...wno warte.
Słusznie zauważył kolega wcześniej... 13 i bass to dwie odmienne kwestie. Poza tym to już właściwie jeżeli nie łyka odseparowanego zestawu, to niech łyknie 3 drożne. Nie wypowiem się n/t helixów bo ich nie znam... ja ze swojego doświadczenia mogę polecić JBL CS 2105 lub Pioneer 1303i jeśli koniecznie 13.

- dwudrozne lub trzydrozne! (zapomnialem dodac;P) chodzi o to ze kumplowi nie chce sie nigdzie bawic w tweetery... poprostu niechce sie mu ich montowac... jakby mial gdzies wsadzic, to na 100% pakowal by pod orginalna maskownice...

- mocniejszy bas - chodzi mi o to, ze jezeli jakies glosniki sa chociaz troche bardziej basowe od innych glosnikow 13cm, to kumpel wolalby te bardziej basowe wszyscy dobrze wiemy ze glosnik 13 mega basu nie zrobi... ale chodzi o to zeby jednak dazyc bardziej w kierunku basu.

aureel co do twoich propozycji... tez jak najbardizej pasuja tylko czy ten jbl wejdzie? (glebokosc montazu 53mm)

Ja sobie kupiłem takie: KLIK

i jestem z nich zadowolony. BAsu nie wyciągniesz z tych głośników, to średnio tonowe, jak większość trzynastek. Jak macie mało kasy na sprzę t to pomyślcie może o czymś takim do auta: KLIK2
Będzie o wiele lepszy dźwięk.

Pozdrawiam

brr.. duzo tego ciezki wybor...

ten woofer to na pewno narazie nie.. ja do siebie bede chcial cos takiego, chciaz ten mnie jakos nie pzrekonuje dla mnie woofer musi byc z drewna. a widziales moze ten wynalazek? (tzn slyszales?)

wiem ze ostro kombinuje

mozecie mi jeszcze polecic cos z 13 odseparowanych?

tylko caly komplet - ze zwrotnicami.

z gory dzieki wielkie.
pozdrawiam

duzo tego, nie lepiej kupić dystanse i zwiekszyć np na 16