| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
koar FORD EXPLORER Jastrowie | 2008-02-09 23:03:23 Rocznik 1998 silnik sohc , myślę że 4 generacja wchodzi w grę.
Croma dziękuję i liczę na dalsze sugestie. Pozdrawiam. |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-02-11 07:30:06 witam.
proponuję STAG 300 lub SEC firmy LECHO. RAILE czerwone. lub MAGICJETy |
Egiptos Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2008-03-17 14:34:55 Witam. Mam pytanie czy instalacja blosa w tym samochodzie jest zgodna z przepisami?? |
koar FORD EXPLORER Jastrowie | 2008-03-17 17:52:58 Ale mi chodzi wyłącznie o 4 generację.
Pierwsza czy druga nie wchodzi w grę. |
RafalT Daewoo Espero Gorzów | 2008-03-18 11:59:54 Witam,
Blue827 nie siej człowiekowi zamętu w głowie. Podciśnieniowy parownik od II generaci stosowany do BLOS'a nie nadaje się do sekwencji. Poza tym BLOS jest do 150KM, a nie do 207. Zgodna z przepisami jest pod warunkiem, że oprucz BLOS'a zastosujemy silnik krokowy sterowany komputerem, lub zastosujemy BLOS'a elektronicznego również sterowanego komputerem. |
blue827 Biłgoraj | 2008-03-18 16:18:33
dlaczego podciśnieniowy? ja mam reduktro AT90E sterowany elektrozaworem, podciśnieniowe parowniki (reduktory) stosuje się raczej do gaźnikowców, i to ze względów bezpieczeństwa aby zamknąć dopływ gazu gdy zgaśnie silnik (brak podciśnienia). Autor twierdzi że 'tylko 3 lub 4 generacjia' ale niech to uzasadni? Ja też kiedyś myśłałem że do nowoczesnego silnika to tylko wtrysk, a 1 generacja to najwyżej do dużego fiata. Ale jeżdzę na Blosie już 4 miesiące, a silnik 2.7 hondy mam naszpikowany elektroniką , pełno różnyych rurek podciśnieniowych , różnych czujników, zmienna długość dolotu. A chodzi to na 1 generacji rewelacyjnie, pali też mało. Jak by nie był nowoczesny i skomplikowany silnik benzynowy, to podstawowa zasada działania jest taka sama jak w polonezie, tłoki sprężają mieszankę, iskra zapala. I wogóle 1 generacja to mniejsza ingerencja w silnik, jaki zakład zdejmuje kolektory przed wierceniem? a potem te wióry lecą do silnika poza tym już samo czytanie tego i innych for o lpg świadczy ile kłopotów sprawiają instalki wtryskowe. Niestety ale jak coś jest skomplikowane, zależne od różnych czujników to nie może być bezawaryjne.
Co innego 1 generacja , prosta do bólu. Ale jeden warunek, musi być dobrze wykonana, z głową, na dobrych podzespołach, a nie jakichś najtańszych. A odnośnie legalności, to taki niestety jest system że już z góry wszyscy są winni i wszystko jest nielegalne, w razie potrzeby na każdego znajdzie się haka, chociażby za słuchanie mp3jek w aucie. Wystarczy dołożyć jakiś otwarty register z kabelkami dla jakiegoś nadgorliwego digagnosty. Przecież to nie jest jakaś zbrodnia, tylko debilne przepisy
-------- edit: właściwie to moj tekst jest troche bezsensu. Koar wyraznie sie pyta o 4 generacje. [ wiadomość edytowana przez: blue827 dnia 2008-03-18 17:24:53 ] |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-03-18 18:14:21 Blue827 powinieneś zostać wychłostany batem na rynku za takie doradzanie. |