Radio ktore?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam...

nie strzelajcie wiem ze pytanie dosc meczace...
chce kupic radyjko... do 500zl
w gre wchodza:

CDE-9846R

CDE-9874RR

DEH-4000UB

ten drugi typ jest troche ponad 500zl ale STRASZNIE mi sie podoba

przypuszczam ze wiekszosc bedzie za ktoryms z Alpine... pytanie tylko czy jest sens doplacac do tego drugiego 200zl? te radia to przypuszczam ze dokladnie to samo, poza bluetooth do ktorego trzeba dokupic cos za 500zl zeby dzialalo ;D.

z gory dizeki za wszystkie odpowiedzi
pozdrawiam

Cytat:
2008-03-17 13:45:19, archivi pisze:
... ten drugi typ jest troche ponad 500zl ale STRASZNIE mi sie podoba przypuszczam ze wiekszosc bedzie za ktoryms z Alpine... pytanie tylko czy jest sens doplacac do tego drugiego 200zl? te radia to przypuszczam ze dokladnie to samo, poza bluetooth do ktorego trzeba dokupic cos za 500zl zeby dzialalo ;D. z gory dizeki za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam

To nie to samo. W 9874 masz dwa wyjścia przedwzmacniacza.

zastanow sie nad tym co ma wejscie USB.wpinasz pendrive i zapominasz o plytach,przerywaniu itp. a ceny palucha np.4GB sa niskie

taki alpine wcale nie będzie rewelacyjny. Poszukał bym jeszcze trochę, czasem zdążają się ciekawe promocje

Shaq jestem totalnie zielony . co mi dadza dwa wyjscia przedwzmacniacza a co jedno?

EltonRST pendrive to akurat dla mnie troche kicha... sterczy taki kikut.... wole nagrac CD - tam i tak wchodzi mase kawalkow... mi wystarcza ale fakt... USB 4GB gdzie usuwasz szybko i wygodnie co ci sie znudzilo, i wrzucasz co ci sie podoba... wygoda okrutna

tylko jak gra ten pionek?

on-driver - szczerze mowiac zalezy mi na czasie sie napalilem... i zeby mi nie przeszlo. przypuszczam ze moje ucho nie odczuje wiekszej roznicy wsrod tych modeli... jednak wolalbym juz wybrac cos lepszego

dzieki

czytam i czytam...

ludzie ostro chwala tego pioneera deh-4000ub. podobno bardzo ladne basy, niezawodny, genialna obsluga i nie najgorszy design

a co na to wy?

Ja ostatnio sobie zapodałem Pioneer'a i jestem zadowolony. Dźwięk rewelacyjny, a to że dwa razy więcej kosztuje niż model 4000 to swoją drogą. Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie właśnie Pioneer. A jeśli chodzi o wyjścia przedwzmacniacza to musicz sobie zadać podstawowe pytanie - czy będziesz pakował wzmacniacz do auta czy nie ? Ot cała filozofia a kopoty sprawia

mam alpine CDE-9874RR

i z czystym sumieniem polece kazdemu. Jakosc dzwieku w porównaniu z pionkami, soniakami, a nie mowie juz o blaupunktach poprostu zauwazalna chyba dla kazdego. Jezeli nie planujesz jakiejs wielkiej rozbudowy audio, to zupełnie nie potrzeba Ci dwoch wyjsc na wzmaka. Wychodze z załozenia ze ma grac dobrze, dobrze i czytelnie sie obsługiwac. Alpine CDE-9874RR spełnia w 100% te wymagania.
Wyswietlacvz jest swietny, w pełnym słoncu wszystko widac w negatywie, w nocy nie razi. Obsługa intuicyjna, naprawde duzo mozliwosci ustawienia dzwieku. Jedno wyjscie w zupełnosci wystarczy. A bajery typu bluetooth, wejscie usb... nie prosciej nagrac CD i tyle ? Ja tam nie lubilbym jak by mi sterczał pendrive, albo jakis kabelek z radia Bluetooth w radiu... moze i fajny gadzet... gadzet...

http://allegro.pl/show_item.php?item=325463072
http://allegro.pl/show_item.php?item=325442745
http://allegro.pl/item327138515_jvc_kd_g731_f_vat_gwar_polska_usb_kielce.html

Cytat:
2008-03-17 23:53:23, cashy pisze:
Ja tam nie lubilbym jak by mi sterczał pendrive, albo jakis kabelek z radia

No ja mam pena w skrytce

no wlasnie... a jak z wyswietlaczem w pioneer ?

widzialem wyswietlacz blaupunkta (starego zreszta) i w sloncu wlasnie "zamienial sie" na negatyw... przypuszczam ze dokladnie tak jak w alpine CDE-9874 o ktorym mowi cashy.

jak ma to pioneer rozwiazane?

aha.. cashy a co do pendriva teraz juz robia pendrive`y ktore wystaja doslownie 15mm... jest to naprawde niewiele - jak pokretlo glosnosci a miesci skubaniec tez 4gb. i do tego chybva szybszy dostep niz do cd.... no ale nie to jest najwazniejsze

dzieki wszystkim!
pozdrawiam

Cytat:
2008-03-17 23:53:23, cashy pisze:
mam alpine CDE-9874RR i z czystym sumieniem polece kazdemu. Jakosc dzwieku w porównaniu z pionkami, soniakami, a nie mowie juz o blaupunktach poprostu zauwazalna chyba dla kazdego. Jezeli nie planujesz jakiejs wielkiej rozbudowy audio, to zupełnie nie potrzeba Ci dwoch wyjsc na wzmaka. Wychodze z załozenia ze ma grac dobrze, dobrze i czytelnie sie obsługiwac. Alpine CDE-9874RR spełnia w 100% te wymagania. Wyswietlacvz jest swietny, w pełnym słoncu wszystko widac w negatywie, w nocy nie razi. Obsługa intuicyjna, naprawde duzo mozliwosci ustawienia dzwieku. Jedno wyjscie w zupełnosci wystarczy. A bajery typu bluetooth, wejscie usb... nie prosciej nagrac CD i tyle ? Ja tam nie lubilbym jak by mi sterczał pendrive, albo jakis kabelek z radia Bluetooth w radiu... moze i fajny gadzet... gadzet...

do tych pochwal pozwole sobie dolozyc jeszcze jedno - poprzedniego alpine mialem 11 lat - i jedyne co sie stalo - to laser sie skonczyl

a wskazany przez Kolege jest naprawde rewelacyjny

- uwazaj na tego pierwszego, bo chyba nie ma galki tylko przyciski do zmiany glosnosci - kwestia przyzwyczajenia... ale...

no to w takim razie chyba pokusze sie na tego wyzszego alpine.

adam_aaa co do pokretla - ja akurat wolalbym przyciski zrazilem sie ostatnio do pokretel... w 3ch modelach radia (rozni producenci) pojawil sie problem z glosnoscia - jak daje glosniej, to glosnosc rosnie o 10, spada o 5, rosnie o 3 spada o 5............ albo chce glosniej o 1, wskakuje na maxa, zaraz wskakuje na 0....... brrr.... chodzi o sprzet typu:
- grundig
- seryjne audii
- medion

no ale moze alpin bedzie inny

powiedzcie mi tylko jeszcze jak to jest z dwoma wyjsciami wzmacniacza? czy to chodzi o to, ze glosniki np. przednie podlanczamy do wzmacniacza z pierwszego wyjscia, a do drugiego wzmacniacza(!) podlanczamy np. tyl lub suba?

dzieki

witam...

no wiec wybor padl na alpine cde-9874rr - miodzio bardzo przyjemne radyjko... nie mam porownania zbyt duzego wiec nie moge nic sensownego w tym temacie napisac
powalajaco szybko reaguje na CD. 2sekundy po wlozeniu gra muzyka... super wyswietlacz.... narazie neiwiele sie bawilem...

do tego wzialem glosniki alpine SXE-1350S - jeszcze nie podlaczone.. ale jak podlacze to chyba z auta nie wyjde jeszcze glosniki tyl... powiecie mi tylko jakie tam wejda? bo gosc mi mowil ze bylo baaardzo roznie z tymi glosnikami...
ja mam essa z 97 kombi z glosnikami w nadkolach... wg niego tam moga byc elipsy na 3 sruby ale niektorzy maja na glosniki 13.

zaraz ide sie zabrac za te z tylu

EDIT:
pisalem w poscie "jakie glosniki na tyl (do fabrycznych miejsc)" ale chyba lepiej przeniesc rozmowetutaj.

czy ktos widzial lub wie gdzie znajde opis, jak ktos zamontowal glosniki - chyba 17 w tylnej klapie w kombii?? takie rozwiazanie najbardziej by mi chyba odpowuiadalo bo pakowac glosniki na tyl 13cm to jakos takie barbarzynstwo mi sie wydaje

[ wiadomość edytowana przez: archivi dnia 2008-03-19 10:02:37 ]