Pytanie odnośnie malowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kiedyś moja mama wjechała w krawężnik ale dzięki bogu zderzak się poddał i na dole pod kratką popękał lakier i poodpryskiwał na pęknięciach i powstało coś w rodzaju rys długości ok.4 cm i szerkokości ok 4 mm. A ponieważ lakiernik oddał mi resztę lakieru którym malował drzwi postanowiłem to sam zrobić. tylko teraz zaczynają się schody.

Nie mam pistoletu do malowania ani narzędzi do polerowania.

Zamierzam pomalować to pędzelkiem, ale wtedy powierzchnia nie będzie równa.

Co wtedy, papier ścierny 2000 ?

Jeżeli tak to przydało by się to jakoś wypolerowac później, ale jak??

Pęknięcia sa niewielkie więc nawet jak zrobie na odp****ol to nie będzie tego widać bez dokładniejszego przyjrzenia się ale mnie to będzie wkurzać.

i nie bedzie to wogule wygladac... wiec albo jezdzic tak jak jest... albo oddaj do lakiernika.

Jest to dokładnie coś takiego

A co do lakiernika to dawno bym to zrobił ale przy tym lakierze koszt malowania zderzaka to 300 zł.

ewentulanie do mieszalni lakierow i niech Ci nabija w spray.

zobacz co da kredka

Kredka nic nie da. Jak masz lakier i trochę czasu, spróbować zawsze można. To chyba nie metalic, to jakieś szanse powodzenia są. Papier ścierny o coraz niższej granulacji a potem pasty polerskie, tylko nie przesadź z tym ścieraniem. Jak się nie uda to lakiernik będzie miał tyle samo roboty. A swoją drogą, poszukaj tańszego

Cytat:
2008-12-10 00:07:24, Wojo pisze:
...To chyba nie metalic, to jakieś szanse powodzenia są...

Nie, to perła dla tego taki drogi lakiernik

życze powodzenia przy malowaniu... ja tam na twoim miejscu odpusciłbym sobie malowanie i cos wykombionowął bo jesli wymalujesz to pedzlem to wyjdzie ci picasso na aucie... lLakier metali maluje sie dwu fazowo.. napier baza a gdy jest jeszcze lepka maluje sie lakierem nie da rady wymalowac pędzlem .... co prawda malaz starej daty by ci to wymalowal pedzlem ale raz ze ma doswiadczenie a 2 ze nie wygladało by to za ciekawei metalic to tylko metoda natryskowa... jesli juz musisz mnie to kup spray pod kolor i pomaluj ale farbe metalic to sobie odpusc
Cytat:
retrospect napiał

ewentulanie do mieszalni lakierow i niech Ci nabija w spray.

Chyba cie pogieło perłe pakowac do spraya.... raz ze drogo dwa ze wyjdzie koszmarnie a trzy pomysl zanim napiszesz...

Cytat:
2008-12-10 01:33:26, Spinki pisze:
Chyba cie pogieło perłe pakowac do spraya.... raz ze drogo dwa ze wyjdzie koszmarnie a trzy pomysl zanim napiszesz...

kolego... najpierw pomysl zanim napiszesz....

najpierw bylo "niech ci nabija w spray" a potem bylo "ale to perla"... nie kazdy jest jasnowidzem i odrazu wie ze chodzi o perle...

Cytat:
archivi napisał

odrazu wie ze chodzi o perle...

Ale wiesz chyba jesli ktos wchodzi na forum to chyba ma jakies pojęcie o czym tu sie pisze... a co do ciebie ....

-------------------------------- Bez komentarza ---------------------------

Cytat:
2008-12-12 18:59:59, Spinki pisze:
Ale wiesz chyba jesli ktos wchodzi na forum to chyba ma jakies pojęcie o czym tu sie pisze... a co do ciebie .... -------------------------------- Bez komentarza ---------------------------

ale sie wykazales, kolega nie wiedzial ze chodzi o perle a ty swoje...

Ale ty upierdliwy jestes.... to se PATRZ na zdjęcie...
i nie chodzi tu o perłe z morza ... zebys wiedział...

no naprawde jakosciowo fotka pierwsza klasa...

Cytat:
2008-12-12 19:35:16, Spinki pisze:
Ale ty upierdliwy jestes.... to se PATRZ na zdjęcie... i nie chodzi tu o perłe z morza ... zebys wiedział...

se patrze... i widze ze ty zdolniacha jestes rozpoznac lakier perla po zdjeciu takiej jakosci.... moze jeszcze podasz dokladny kod tego koloru?
a twoje wypowiedzi w tym watku - od poczatku pokazuja twoj poziom....

z mojej strony EOT.

coastbasse a ja bym chyba probowal troszke zapaprac pedzelkiem w podobnym odcieniu... jesli lakier masz powiedzmy fiolet, a "dziura" czarna lub biala, to zawsze z daleka odcien fioletu bedzie sie bardziej zlewal niz np. biala plama... ale wiadomo ze z bliska rewelacji nie bedzie...

[ wiadomość edytowana przez: archivi dnia 2008-12-13 00:54:50 ]