Nietypowe e34??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Długo nie zaglądałem na forum. Ale przyszedł na to czas. Kupiłem e34. Było tanio, na zdjęciach w ogłoszeniu wyglądała jak najładniejsza na świecie... pojechałem o 9 wieczorem, na miejscu przejechałem sie 5 metrów i z moich ust wyłoniło sie słowo "biore". A jak już wspomniałem że było tanio to nie oglądałem jej zbytnio. Miał to być 525i 12V z 91 roku ALE: na drugi dzień jak zacząłem ją oglądać to okazało się że jest w stanie... jakby widziała każdy możliwy zlot. Felgi potargane (18" AC Schnitzer) lakier przynajmniej do odświerzenia, miejscami kitu troche ale do rzeczy... Okazało sie że jest to shadow line ale co najważniejsze na silniku na pokrywie zaworów, jak i co później stwierdziłem na wylocie kolektorów przed katem jest napis AC Schnitzer. Co jeszcze dziwniejsze w briefie jest pojemność 2596 cm3, w dowodzie polskim też ta sama pojemność, moc w briefie jak i w dowodzie to 153 kW wiec co to za silnik. Dodam iż cały dzień szukałem jakich kolwiek informacji na ten temat i nic. Może ktoś z was coś słyszał na ten temat??? W dowodzie jest rok produkcji 1996 i nie ma adnotacji że to składak ale czy w tym roku wychodziły e34 z jakimkolwiek 12 zaworowym silnikiem ?? z grubsza wygląda jak 2,5 M20 (posiada dyfer tak jak w 1.8is e36 - ze szperą czy cuś) tylko te napisy i ta pojemność. Jeśli chodzi o osiągi to może troche lepsze niż 2,5 ale za bardzo nie odczuwalne. dla zainteresowanych mogę umieścić zdjęcia tej bety. Jeżdżę nią i w sumie jest ok ma pare technicznych wad które postaram się usunąć. Ładnie się prezentuje (z tyłu lampy z białym kierunkiem) lecz nawet powinna mieć szeroki gril i nowe lusterka a nie ma. Może jakiś wymysł??? (szczep, składak) ale to by w sumie w briefie tego nie było że 2,6 czy 96 rok. Aha posiada duży komputer z cc w języku francuskim?? Pozdrawiam i czekam na odp.

[ wiadomość edytowana przez: Mandrax dnia 2008-03-03 22:43:41 ]

Sprawdz vin i wyjdzie co pierwotnie w aucie było teraz moze tam byc wszystko ale orginalnego AC schnitzera bym nie oczekiwał bo było by to po aucie widac.. nio chyba ze jest ale bez zdjec z opisu to mozna gdybac..

Chętnie zobaczę zdjęcia tego samochodu, jeśli nie kłopot to wstaw je.

Witam. Zdjęcia bety dodam jutro, zrobie jej zdjęcia za jasnego. Zeskanowałem dowód, wrzuciłem - patrzcie poniżej, jeśli chodzi o vin to jest on dziwny, dla ciekawości zadzwoniłem do bmw do bydgoszczy i powiedziałem że chcę kupić wydech końcowy, pracownik poprosił mnie o vin, podałem mu go i powiedział że takiego nie ma w systemie, jest on nie prawidłowy??
---------------------------------------------------------------

Wg. vinu jaki masz w dowodzie - realoem wykazało, że twoja Buma to E34 M5 3.8 z 1993 roku Ciekawe ciekawe... Czekamy na te fotki

hehe jazda niezła juz wiesz dlaczego auto tyle kosztowało to wyglada tak jak by ktos wział dokumety i wpisał cos od siebie wedłóg winu masz M5 z silnikiem S38 i troche wieksza pojemnoscia niz masz w papierach czyli 3.8l i troche wieksza moca

NIo czekam na zdjecia i koniecznie silnik!

Auto kombinowane, papiery też...

Też mi się wydaje że kombinacja nastąpiła... ale karoseria oryginał, spawy oryginalne - chyba że naprawde pełna profeska ze strony szczep magika, ale nie tłumaczy to roku w dowodzie z pokryciem vinu??? a brief???? nie wierze że niemcy (bądź francuzi) coś przekręcili. Jade na myjnie (podwoje wartość ) i robie fotki. Ale z góry mówie że szału nie ma i nie wygląda bynajmniej jak M5 czy inna strzała...

Zrobiłem panorame wszystkich zdjęć bo ważyły za dużo i przesyłanie pojedynczo zajęłoby mi wieki bo łącze mam po gprs...
-------------------------------------------

Jeśli chodzi no ten napis AC... to jest integralną częścią pokrywy, nie jest ani doklejony ani dospawany, jedynie poprzedni właściciel miał za dużo żółtej farby w domu i chyba go pomalował bo pokrywa w bagażniku ta z oryginalnymi kluczami jest też w tym kolorze...

[ wiadomość edytowana przez: Mandrax dnia 2008-03-05 15:57:36 ]

zrób foto samego silnika! felgi AC koncówka tez byc moze ale juz kierownica z M-pakietu.. ehh kogiel mogiel namaxa!

taaa.... brakuje jeszcze wlotów zendera i "wieś sie bawi"... Ważne że gume pali ale chciałem wyjaśnić skąd ten 2.6??? i 96 rok????

Cytat:
2008-03-05 16:05:35, Mandrax pisze:
ale chciałem wyjaśnić skąd ten 2.6??? i 96 rok????

Dodaj więcej fotek silnika, to postaramy się to rozgryźć.

Oj kombinacja alpejska to mało powiedziane.... mix knorra i tyle ciekawy jestem na czym polega zagadka

Słuchajcie mam kilkanaście kumpli co jeżdżą e34 i kurde każdy z nich ma vin zaczynający się wba a u mnie jest vbs?? czemu. Co to oznacza??? może to już jest bawarski składak z 96 roku z pozostałości części mixa sobie zrobili... przed wejściem e39??? (chociaż nie wierzę w to )

nie no jaja
ojciec miał vectre 4x4 '89 a podobno produkcja tej wersji zaczęła się '91 sprawdzona była też na policji przy sprzedaży bo kupujący się przyczepił po tygodniu po sprzedaży dowiedzieć sie nie dowiedzieliśmy czy jest z nią coś nie tak ale policja nie miała zastrzeżeń- polecać nie polecam tej opcji bo stresu się najedliśmy, a jeśli okazało się by kradziona była to było sie zaczęło!!!!! nie polecam tej opcji chyba że się ma znajomego w policji co może się zająć obadaniem sprawy, w sumie wynik może też być nie pewny bo ktoś kto z bmw ma do czynienie od długiego czasu może dowiedzieć się to samo.

Kirpek czy ty jeździsz może taką białą e34 w skórze z takim fajnym (chyba drewnianym) wnętrzu??

Koledzy już nie ma sensu myśleć co i jak było z betą bo już dzisiaj się skończyła. Kupiłem ją bo była tania oraz chciałem się nią "pobawić" ale myślałem że więcej wytrzyma. Dzisiaj kręciłem nią kółka (nawet na suchym szorstkim asfalcie dawała rade) kopciła troche, w trakcie zabawy na checku pojawił się napis "PRESS FLUIL OIL MOT. " i nie przerywałem sobie zabawy myśląc że poziom oleju spadł poniżej normy nagle huk z silnika i rury i motor jakby zdechł (stanął i od tej pory nawet nie kręci). Poleciał niebieski dym z rury i koniec. Nawet nie pytam Was co to...
P.S. Dzisiaj postaram się wrzucić filmik (bo kumpel wszystko kręcił) i sami zobaczycie...

Cytat:
nagle huk z silnika i rury i motor jakby zdechł (stanął i od tej pory nawet nie kręci). Poleciał niebieski dym z rury i koniec

no i była sobie Beta, szybko problem sie rozwiązał pozdro

Cytat:
2008-03-08 08:25:29, Mandrax pisze:
Kirpek czy ty jeździsz może taką białą e34 w skórze z takim fajnym (chyba drewnianym) wnętrzu??

miałem srebrne e34, za miesiąc będzie e36
w moim mieście jeździ jedna biała z wyglądu igła i chyba w skórze

co do bmw- ja jestem Ciekaw czemu jest "inna"
i co się w niej skończyło podczas jazdy

[ wiadomość edytowana przez: kirpek dnia 2008-03-08 21:49:48 ]

Wrzuć ten filmik jeśli możesz.