126p Brak niskich obrotów... gaśnie na niskich obrotach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Samochód, szczególnie jak się już rozgrzeje gaśnie na niskich obrotach, kręcenie śrubą do regulacji składu mieszanki nie daje żadnych rezultatów, co moze być przyczyną??? Mam rurkę na dolocie od 600, rurkę emulsyjną f8 zamiast f101 i turbinkę, wszystko w bardzo dobrym stanie, przeczyszone i tak dalej, silnik rozwija pełną moc, paliwo dochodzi, nowy kondensator był zakładany całkiem niedawno, przerywacz nowy, ustawiony...

[ wiadomość edytowana przez: egonn87 dnia 2008-10-26 15:25:17 ]

tak ciężko wyszukiwarka działa?? polecał bym sprawdzić dysze wolnych obrotów

Albo główna paliwa zatkana

możliwe że dostaje lewe powietrze, np przez luz na ośce przepustnicy

Po kolei:
- jeśli kręcenie śrubą regulacji składu mieszanki nic nie daje prawdopodobnie dostaje "lewe" powietrze, w krańcowym przypadku silnik pracuje nawet po całkowitym wkręceniu tej śruby. Przyczyna nieszczelność łożyskowania osi przepustnicy lub połączenia gaźnik-podkładka.
- kolejna sprawa zresztą już wcześniej poruszana dysza wolnych obrotów sprawdzić czy nie zatkana a jak elektryczna to sprawdzić czy działa

Cytat:
2008-10-28 21:31:40, -TOMMY- pisze:
Po kolei: - jeśli kręcenie śrubą regulacji składu mieszanki nic nie daje prawdopodobnie dostaje "lewe" powietrze, w krańcowym przypadku silnik pracuje nawet po całkowitym wkręceniu tej śruby. Przyczyna nieszczelność łożyskowania osi przepustnicy lub połączenia gaźnik-podkładka. - kolejna sprawa zresztą już wcześniej poruszana dysza wolnych obrotów sprawdzić czy nie zatkana a jak elektryczna to sprawdzić czy działa

tommy ja dokładnie to samo napisałem

Cytat:
2008-10-29 09:16:16, Pisiek pisze:
tommy ja dokładnie to samo napisałem

Tak jest "ziomalu"(((-; ale ja dołożyłem do tego krotki opis jak to zdiagnozować, więc się nie zlaszczaj(((-;