| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-09-07 18:41:56 dziś gadając z kolega jeżdżącym omega dowiedziałem sie o podobno świetnych czeskich świecach spiralowych brisk
maja coś tam dawać ale oczywiście nikt nie wie co nikt nie był mi w stanie wytłumaczyć jak to działa czy warto w to pakować kasę .. pytam więc wiecie coś? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-09-07 19:17:56
wiemy coś
.tyle, że zdrowo ten Tfuj omegowiec zafantazjował z tą spiralowością. ...Sądzę że chodziło mu o coś z grupy BRISK Premium..czyli albo LGS albo ZC/ZS..czyli take: BRISK .."bez elektrod"
a z BRISKA masz do wyboru jeszcze świece z serii : A_Line, Extra, Silver (głównie dla LPG), Platin, i Super Z 10 lat jeżdżę na BRISK-ach...nigdy mnie nie zawiodły ..a LGS-y miałem w Espero 1,8 na LPG...Hulało to jak burza!! ...(mimo , że teoretycznie nie są zalecane dla auta zasilanych gazem )
Z doświadczenia powiem tylko , że świece serii Premium są b.wymagające ...i nie tolerują żadnych, nawet najmniejszych niedomagań układu zapłonowego ..szczególnie tej wysokonapięciowej części .....jeśli słyszysz jakieś złe na ich temat opinie to w 99,7% wynikają one właśnie z tego , że ktoś zamontował je w aucie z np. "delikatnie niesprawnym" zapłonem. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-09-07 19:28:52
Dają szybsze opróżnienie portfela chyba tylko. |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-09-08 00:06:20 Jeśli chodzi o brisk premium to miałem w espero. Różnica, jeżeli jakakolwiek jest, to niezauważalna. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-09-08 01:28:53
Nic z tych rzeczy się nie działo
...4 lata praktyki pozwala mi stwierdzić, że snujesz teorie błędnego rycerza ... |