MotoNews.pl

Wyłaczenie air bag

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dowiedziałem się,że mając poduszkę powietrzną od strony pasażera można wozić dziecko w foteliku po uprzednim jej wyłaczeniu.Jak można wyłączyć poduszkę?Czy wystarczy wyjąć bezpiecznik czy coś jeszcze?Dzięki z góry!

Bezpiecznik chyba jest na obie poduszki!
Najlepiej odpiac aku i na wyjetym aku odpiac od niej kable. Tyle ze wtedy moze wyskoczyc Ci blad poduchy! Jesli nie bedzie Ci przeszkadzala kontrolka to spoko, jesli tak to pod kompa...

KOntrolka to najmniejszy problem.Dzieki za pomoc i pozdrawiam.

Nie no panowie, dobrze się czujecie? W Escorcie nie ma takiej możliwości, po wyjęciu bezpiecznika nie będzie działał cały układ, czyli żadna poduszka i żaden pirotechniczny napinacz? Po co to komu?

Rozłącz kostkę znajdującą się między fotelem a progiem. Błąd wykaże na zegarach ale chyba najszybszy i najbezpieczniejszy sposób. Ciekawy jestem tylko czy w razie dzwonu zadziała poducha kierowcy
Ma ktoś doświadczenia w tym zakresie?

Cytat:
2008-05-27 19:01:51, tubex pisze:
Dowiedziałem się,że mając poduszkę powietrzną od strony pasażera można wozić dziecko w foteliku po uprzednim jej wyłaczeniu.Jak można wyłączyć poduszkę?Czy wystarczy wyjąć bezpiecznik czy coś jeszcze?Dzięki z góry!

Jeśli kontrolka pali się, bądź mruga cały układ jest nieaktywny.

w essim jedyną radą jest zapakować malucha z tyłu, co z tego że odepnie się poduchę jak w wypadku dzwona nie zadziałają pasy. Nie szkoda Wam życia? A przede wszystkim życia i zdrowia Waszej pociechy? Czy dla własnej wygody będziecie narażać dziecko? Proponuje troszkę pomyśleć i odpowiedzieć sobie samemu na to zgrabnie zadane pytanie...

Masz racje.Przemyślałem całą sprawę i doszedłem do wniosku że zostawię sprawę poduszek w pierwotnych ustawieniach.Dziękuję wszystkim za pomoc i rady.POZDRAWIAM!