| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rurzowy_Rzufff Scirocco GTI USA Nowa Ruda | 2008-03-29 22:39:43 panowie, mam taki problem i potrzebuje jakiejs porady co to moze byc..
mianowicie od jakis 2-3 dni moim essim dzieja sie dziwne rzeczy, chodzi normalnie, ale jesli bede go cisnął na 4 biegu to potem "pyrka" i ma dzwiek podobny do jakiegos diesla 1,8, chodzi bardzo glosno i ma znaczny spadek mocy, czasem wydaje sie ze zgasnie ale nie gasnie i przy jezdzie na troche nizszych obrotach na jakims biegu zapala mi sie kontrolka od oleju ale poza tym jest ok... dodam ze jesli ciągne go tak samo jak na 4 ale na 1,2 i 3 biegu [na 2 do 45km/h i na 3 do 75 bo nie mam obrotomierza ;/ ] to nic mu nie jest... moze to cos wam pomoze..jak kupilem auto to bylo po przegrzaniu silnika i mialo wyciek z glowicy ale ma zalozone nowe uszczelki, glowice splanowana itd itp i wszystko bylo ok, od tamtego czasu minelo kolo 1,5 miesiaca... aha, jezdze na LPG, engine 1,4.. prosze o jakas pomoc bo nie chce go zlomowac a kasy na nowy tez nie mam ;| [ wiadomość edytowana przez: Rurzowy_Rzufff dnia 2008-03-29 22:40:17 ] |
kamil76 Sympatyk FEFK Citroen C4 Grand Pic ... Ostróda | 2008-03-29 23:07:55 zapalająca się kontrolka oleju nie wróży nic dobrego ,na początek sprawdz poziom oleju |
Rurzowy_Rzufff Scirocco GTI USA Nowa Ruda | 2008-03-29 23:23:31 z tym olejem to tez sa jakies "cyrki", wlany byl nowy po tym remoncie [Lotos-tne koszta..] ale zrobil sie bialy,bynajmniej tam gdzie sie sprawdza poziom oleju bo jak zakretke do miski olejowej wymienialem to lecial normalny wiec nie wiem co sie tam dzieje ;/ |
kamil76 Sympatyk FEFK Citroen C4 Grand Pic ... Ostróda | 2008-03-29 23:32:13 jak masz biały olej -diagnoza prosta woda w silniku ,być może padnięta uszczelka pod głowicą |
Rurzowy_Rzufff Scirocco GTI USA Nowa Ruda | 2008-03-29 23:43:17 a moze byc tak ze ta woda dostala mi sie tam po myciu silnika crusherem? bo mylem jakis czas temu na orlenie bo mam caly w oleju po tamtej usterce.. |
Rurzowy_Rzufff Scirocco GTI USA Nowa Ruda | 2008-03-29 23:49:54 a jeszcze 1 pytanko..skruszenie tlokow mowicie..
wiec pytanie: co sie stanie jak mi sie skrusza w trakcie jazdy? czym to grozi? oprocz tego ze auto sie na zlom nadaje [z reszta on juz sie nadaje ] |
Rurzowy_Rzufff Scirocco GTI USA Nowa Ruda | 2008-03-30 21:32:27 dzis zaobserwowalem nastepujaca rzecz..jak jechalem to znow sie zaczelo i bylo tak caly czas, zgasilem auto moze na 5 minut, wlaczylem i dalej to samo, ale jak wlaczylem wiatrak od chlodnicy to po jakiejs minucie mu przeszlo i jechalem na wlaczonym [ale nie mialem sie niestety jak rozpedzic zeby zobaczyc jak bardzo to pomoze] ale spokojnie dojechalem do domu i chodzil normalnie..
czy mozliwe zeby to mialo cos wspolnego z ukladem chlodzenia? bo ten bialy olej mam juz od dawna a auto się "ryje" dopiero od srody-czwartku, cos kolo tego.. |