PARKTRONIC - pomocy :(:(:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam omege B. Rok prod 98. Jest w niej zamontowany system parktornic oryginalny bosch. Ostatnio rozładował mi sie akumulatori musialem odłączyc, po podłączeniu już cisza nic nie było słycha-parktronic nie działa pomocy

Może wymaga jakiejś kalibracji, tak jak to jest z szybami i szyberdachem. Jak sobie nie poradzisz, to jedź albo zadzwoń do ASO, ja za poradę Pana z serwisu nigdy nie musiałem płacić...

no wlasnie tez myslalem ze podobnie jest jak z szybami ale nic z tego a masz moze jakis numer do konkretnego eletryka?? podasz na privie??

To jest fabryczny parktronik, czy tylko oryginał Boscha?? W 98 roku chyba nie było fabrycznych parktroników...
Znajdź na necie numer telefonu do Bosch Service jakiegoś blisko Ciebie i Ci powiedzą przez telefon, co to może być.

ok dzieki, poszukam, nie wiem czy fabryczny czy oryginal tylko bosch

no i nic byłem w serwisie ale nic nie wiedza( ma ktoś jakiś pomysł????

Nie mama pojęcia czy był oryginalnie w omedze (chyba że na zamówienie) montowany Parkpilot firmy Bosch. Ma funkcję samodiagnozy, zatem nie załącza się, bo coś mu w tym przeszkadza, lub nie dochodzi napięcie. Zacząłbym od odłączenia na chwilę napięcia przy parktroniku (nie akumulatora), a później zostaje sprawdzanie kabelków... ewentualnie odłączenie akumulatora z wrzuconym biegiem wstecznym.

ok doszedłem, ona miala 2 głosniczki jeden pod kierwnica i go nie ma wogole a drugi z tyłu po lewej stronie koło zagłówka no i wlasnie ten sie uszkodzil, ma ktos taki albo namiary gdzie moge dostac?? próbowałem jakis inny ale cicho strasznie, prosze o pomoc

OK MAM RADA DLA INNYCH. Cieżko jest ten głośniczek dostać, próbowałem nawet ze zwyklej kartki grającej ale też nie daje rady. Okazało się, że identycznie sprawdza się buzer od nokii np 3310. ten głośniczek z boku co dźwięki słychać przez niego.

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Andrew_84 dnia 2008-03-31 19:19:19 ]