Scenika mam i ja !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam to może i oficjanie /B1 już wspominał w innym wątku !! / pochwalimy się iż oprócz espero sprawiliśmy sobie renault Grand Scenic II !! wersja Lux privilage z 2004r. nie jest to żadna alegrówka, ani oto moto bo tych chyba z 20 przeglądaliśmy /wtyki w renault polska można sprawdzić wszystko głównie przebieg - rekord to wg komisu 94tyś a wg renault 294tyś./
Akurat znajomemu skonczył się leasing i się załapałem !! .

Co do dać do full opcji brakuje tempomatu, no i z cięzarówki 4 miejscowej muszę przerejestrować na 7 !!

Raffsa

Jakbyś jeszcze dał mniejsze zdjęcia, to pocieszylibyśmy się razem z Tobą...

pyrek,upodabniasz się do piotrka

Już zmniejszyłem Piotr-ek !! na privie mnie upomniał !!!

sorry - meaculpa !!

Cytat:
2008-03-30 21:53:32, pyrekcb pisze:
Jakbyś jeszcze dał mniejsze zdjęcia, to pocieszylibyśmy się razem z Tobą...

Nie rozumiem o co Tobie chodzi

...wg mnie fotki wyświetlają się w sam raz...idealnie

Autko bardzo fajne..chociaż raz autentyczny przebieg, "wysoka" wersja, no i jaka przestrzeń!...będzie z niego pociecha , tak myślę

Oficjalnie gratuluję dobrego zakupu !

Cytat:
2008-03-30 22:00:14, JaRabbit pisze:
pyrek,upodabniasz się do piotrka

Eee tam od razu upodabniam - chcialem oblukać furę, ale na i-plusie w ndz wieczorem, to bym się doczekał kole północy...

Fajne autko-Oby sie dobrze jeździło

Można wiedziec ile kosztuje taka przyjemność??

Cytat:
2008-03-30 22:08:06, bogdan1 pisze:
wg mnie fotki wyświetlają się w sam raz...idealnie

Teraz tak. Jaki motorek?

Więc tak !!! 1.9Dci / 130km / !! silnik jeszcze na gwarancji ma 23tyś. a autko w całości ma 120tyś. !! Raczej pewniak !! bo poprzedniego właściciela znam od jakiegoś

Raffsa !!
P.S. muszę zrobić lepsze zdjęcia !!
Acha i w zestawie dostałem zimówki na felgach i koło zapasowe bo grand scenic niema w standardzie czegoś takiego .
Jak narazie jestem pod super wrażeniem !! karta hand free, lusterka składane itp. !! itp/

Cytat:
2008-03-30 22:23:59, raffsa pisze:
Więc tak !!! 1.9Dci / 130km / !! silnik jeszcze na gwarancji ma 23tyś.

A co mu się stało?

Gratulacje

Tym bardziej, że słyszałem, że łatwo nie było znaleźć pewnego scenica

Bezawaryjnej jazdy życzę !!

Pozdro

Jakieś drgania !! serwis stwierdził że koło zamachowe naprawiali 4 razy!! aż padło całkiem, i wymienili !.

I tak po prawie rocznym poszukiwaniu udało się kupić korzystnie !! a były właścieciel już też się pocieszył i kupił Hundaja SantaFE z 2006r. 2,2diesel, automat. Był się pochwalić bo zapomniał oddać kluczyków od bagażnika dachowego

Autko po prostu bajka...

Niech się dobrze sprawuje...

Gratki...

Cytat:
2008-03-31 08:16:21, lothaar pisze:
Niech się dobrze sprawuje...

Oj niech się... niech się. Szczególnie elektryka i elektronika szczególnie.

Gratululacje!!!

Oby się dobrze sprawowało, autko duże, pakowne, przeraża troche ten wymieniany na gwarancji silnik, ale skoro auto z pewnych rąk i serwisowane, powinno pojeździć

Odnośnie kręcenia liczników standard. Jakiś czas temu byłem z ciekawości w salonie Kianki i pytałem o Ceed'a
Facet z saloonu stwierdził że mają jakieś promocje i w rozliczeniu mogą wziąc w komis ( z którym współpracują) moje auto. Zaprowadziłem go do bumiera, wsiadł obejrzał, zobaczył przebieg i z uśmiechem powiedział że cofnie się szafe o 200 tys i bedzie rarytas

Cytat:
2008-03-31 08:27:13, Tomek-Mydlowski pisze:
Zaprowadziłem go do bumiera, wsiadł obejrzał, zobaczył przebieg i z uśmiechem powiedział że cofnie się szafe o 200 tys i bedzie rarytas

Z miliona chciał cofać? Bo jak nie to byłby to rarytas dla ślepych bez rąk co najwyżej!!!

Cytat:
2008-03-30 21:47:49, raffsa pisze:
Witam to może i oficjanie /B1 już wspominał w innym wątku !! / pochwalimy się iż oprócz espero sprawiliśmy sobie renault Grand Scenic II !! wersja Lux privilage z 2004r. nie jest to żadna alegrówka, ani oto moto bo tych chyba z 20 przeglądaliśmy /wtyki w renault polska można sprawdzić wszystko głównie przebieg - rekord to wg komisu 94tyś a wg renault 294tyś./ Akurat znajomemu skonczył się leasing i się załapałem !! . Co do dać do full opcji brakuje tempomatu, no i z cięzarówki 4 miejscowej muszę przerejestrować na 7 !! Raffsa

GRATKI
Życzę miłego użytkowania, czystej ropy i bezawaryjnej elektroniki .
Tak nawiasem mówiąc, ja również kupiłem Scenica parę dni temu, tyle, że poprzedniej generacji i z silnikiem 2,0 16V 140KM+LPG.
Również trafiła mi się bogata wersja ze skórką na fotelach i w dobrym stanie. I też kupiłem auto od znajomego kolegi z pracy.
No i chciałem oficjalnie podziękować kol. Bogdan1 za zaoferowanie "wtyków w Renault" .

Przy okazji chciałem się pochwalić, że w piątek sprzedałem moje Espero za 6500 PLN.
Esperaczka kupił pierwszy oglądający jaki się nawinął. A ogłoszenie ukazało się tylko w 1 wydaniu Autogiełdy Małopolskiej .
Gość z żoną i trójką dzieci tłukl się do tej pory CienkoCienkim, więc przesiadka na Esperaka, była dla niego miłym zaskoczeniem.
Nowy właściciel przyjechał z żoną i kolegą mechanikiem: pooglądali, posprawdzali, usłyszeli o wszystkich wadach i zaletach mojego egz. (nic nie ściemniałem i nic przed nimi nie ukryłem) i wzięli go bez targowania. I jeszcze usłyszałem, że oglądali już sporo Esperaków i Lanosów, i mój egz. z tych wszystkich jest w wyjątkowo dobrym stanie .

Echhhh, Espero miało swoje zalety i wady, czasami mnie mocno wkurzało, ale przez te 5 lat tyle serca w niego włożyłem, że smutno mi się zrobiło gdy odjeżdżał. Z pewnością będę go miło wspominał.
Na pocieszenie pozostał fakt, że nie odjechał daleko i będę go czasami widywał na mieście

Ps. Jest Nas coraz więcej Renaultowców

[ wiadomość edytowana przez: tommi-j dnia 2008-03-31 10:42:02 ]

Cytat:
2008-03-31 10:37:29, tommi-j pisze:
Tak nawiasem mówiąc, ja również kupiłem Scenica parę dni temu

Poczytaj swój wątek "Następne 24 godziny" - fotki kierownicy wrzuciłem.

Rewelacyjnie praktyczna, świetna stylistycznie i bradzo bezpieczna furka.

Sam się zastanawiałem czy nie kupić DOKŁADNIE takiego Scenika żonie.
Fajny samochód w trase i do miasta.

Gratulacje

Cytat:
2008-03-31 11:42:01, -JACO- pisze:
Sam się zastanawiałem czy nie kupić DOKŁADNIE takiego Scenika żonie. Fajny samochód w trase i do miasta.

Autobus do miasta... świetna sprawa