Wybór głowicy 126p -(zbyt duże wybrania lub pęknięcia)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z racji, że jest to mój pierwszy post, pragnę wszystkich serdecznie powitać.
Mam do wyboru dwie głowice: pierwsza od eleganta, powiększone kanały i wypolerowany wydechowy, skasowane prowadnice w dolocie, wypolerowana komora; druga głowica to całkowita seria w dobrym stanie oprócz pęknięć międzyzaworowych (są to pęknięcia nie rysy). Obydwie głowice dostałem za darmo, jedną z nich troszkę modyfikował mój kolega, (ale nie zdołał jej zamontować bo maluszka rozbił ), tylko moim zdaniem zbyt duże wyszły mu wybrania przy zaworze (dobre 3mm) z tego, co wiem powinny być 2mm. Zastanawiam się jakie to może mieć konsekwencje i czy warto którąkolwiek z nich montować.??? (oczywiście przed montażem w gre wchodzi planowanie głowicy)

Jeżeli ta po modyfikacjach nie jest popękana to ja zakładaj, to ze wybrania przy ssących są tej a nie innej wielkości nie powinno w niczym przeszkadzać

[ wiadomość edytowana przez: cichy_b0b dnia 2008-04-10 17:08:06 ]

A oto fotki głowicy z tymi wybraniami:

co sądzicie, czy nie są zbyt głebokie? czy jeśli zdecydował bym się ją zamontować musiałbym przerabiać uszczelke bo te wybrania wchodzą aż podnią ?

[ wiadomość edytowana przez: tofik06 dnia 2008-04-10 17:07:46 ]

jak ja splanujesz do znikniecia rowka to nie bedzie zadnego problemu, a tak... powinna dac rade ale glowy nie dam