Kupno używanego sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie. Mam u siebie taki problem mianowicie trze mi chyba sprzęgło. Auto nie dołaczy nagle naędu tylko stopniowo. DOdatkowo jak podczas jazdy poloze nogę na sprzęgle, to obroty wzrastają. Poluzowalem na śrubie przypedale ale jest to samo (moze troche lepiej) a sprzęgło bierze nizej (Moment dołaczania napędu jest przez 3/4 toru sprzęgłą ) Więc co jest do zmiany ? Tarcza sprzęgłowa? Tarcza z dociskiem ??
I zasadnicze pytanie. Ze wzgledow finansowych chciałbym kupić używana tarcze. Czy tarcza o grubości 7mm jest w porządku?
Dolaczam fotki :

[ wiadomość edytowana przez: hepos dnia 2008-04-10 20:32:54 ]

a nie lepiej dac do regeneracji?? gdzieś na forum kiedyś czytałem że ktoś regenerował

Chcialbym w 1 dzien wymienic dac do mechanika na chwile, bo auto potrzebuje codziennie, wiec odpada takie cos

Nikt sie nie zna?

kolego sprawdz ile tarcza ma jeszcze do nitów(zważ fakt że jedne nity są głębiej a drugie płycej) jeśli ma około 3 mm oczywiście do tych płycej to bierz bez zastanawiania sie a sprawdz jeszcze pióra spręzyny talerzowej czy nie są za bardzowytarte i jesli bedziesz miał już rozebrane warto wymienić łozysko dociskowe Pozdrawiam