| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jabol Opel Omega WARSZAWA-Praga-Płd | 2007-12-20 19:00:00 KICHA nad KICHAMI |
mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2007-12-20 21:18:06 Kup używane orginały.Ja czekałem na ładne od Mariosa ponad miesiac, ale jestem zadowolony |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-12-24 12:20:19 czasami pod nazwą depo występują reflektory TYC sa napewno lepszej jakości niż depo i nawet lepiej wygladają. w numeracji katalogowej maja taki sam symbol tylko dodano TYC.
pozdr |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2007-12-27 14:42:54 totalny szajzzzzzzzzzzzzzz, kupiłem nowe jakieś 5 miesięcy temu. W jednym relfektorze farba odbłyskowa zaczęła się odparzac. Kostki zasilania mocowałem na wkręty, bo lampy się rozłączały na dołkach.
Co do jakości świecenia to tak jak nazwa: DUPO
Szkoda kasy
Niedługo zamieniam na "xeno oryginal". |
abacus Omega25TD Kutno | 2008-02-22 20:37:13 Używał ktos może tych lamp DEOP - fakt że DEPO zle są to zwykłe lampy nie soczewki. może lepsze niż soczewki?? [ wiadomość edytowana przez: abacus dnia 2008-02-22 20:43:21 ] |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2008-02-22 21:28:34 Co prawda nie mam soczewek Depo tylko Hella ale mam w związku z ty pytanie - czy da się naprawić taką lampe? bo mi poprostu w lewej lata w środku cały ten komplet soczewka plus długie. coś sie urwało nie ma regulacji ani nic -wszystko leży. Czy można kupić jakiś zestaw naprawczy do lampy ?? narazie w nocy polegam na prawej bo lewa świeci ale lepiej nie mówić jak |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-02-23 13:37:10 Abakus- uważam że bedą lepsze o soczewek, starego wzornictwa nie da się tak bardzo zepsuć. To co dałes na link to typowe lampy więc będziesz mial z nimi zdecydowanie mniej problemów niż np ja ze swoimi soczewami DUPO.
Mimo wszystko co oryginał to oryginał. |
Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2008-02-23 13:43:23
Da sie to naprawić, tylko zalezy jak sie połamało . nie wykminisz nic bez rozebrania. W ostateczności pod Koszalinem sprzedaja uchwyty. Niestety sztuka 50 pln :/. Rozbierz lampe, moze dasz rade poskładac, dorobić blaszki ponitowac ...kombinuj bo droga sprawa taki uchwyt. |
Jajecznica Toyota MR2 AW11 Zator | 2008-02-23 14:41:12 Abacus - ja bym wolal regenerować stare (polerowanie kloszy to około 60zł, do tego regeneracja odbłyśników nie powinna byćdroższa niż jedna lampa depo). A masz przynajmniej jakość wiadomą - a depo może długo nie wytrzymać |
Brutal LOB MEMBER Szczytno | 2008-02-23 16:43:08 ewentualnie mozna zastosowac tzw. druciarstwo - ale ja nic nie wiem ![]() [ wiadomość edytowana przez: Brutal dnia 2008-02-23 16:43:21 ] |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2008-02-23 19:30:20 Jak ktoś nie bardzo kaman z lampami to proponuje udać się do dr.
Najlepiej drMr_B, on jest ekspertem w tej dziedzinie
Zlecać i nie narzekać. |
Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2008-02-23 23:29:26
Ciiiiiii....wszyscy tak beda chcieli a mi sie już drut kończy
[ wiadomość edytowana przez: Mr_B dnia 2008-02-23 23:30:24 ] |
Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2008-02-24 17:30:06
PRZESADZASZ JUZ |
maciejka80 Opel Vactra B FL Gdańsk | 2008-02-25 11:02:26 W sierpniu kupiłem "zwykłe" zamienniki firmy TYC - 160zł za komplet. W porównaniu z moimi poprzednimi oryginałami Helli, które juz prawie wogóle światła nie przepuszczały TYC świecą o wiele lepiej, choć o żadnej rewelacji absolutnie nie można mówić - spodziewałem się czegoś lepszego po nowych kloszach. Ustawiono mi je na Dekrze (bez problemów) i Pan powiedział że wszystko jest w porządku, światło powyżej normy. Żarówki mam Philips Premium +30%.
Po siedmiu miesiącach użytkowania z lampami nic sie nie stało, nie odbarwiaja się, lustrzanka nie odpada, nic sie urwało - wszystko działa. Nie parują i elegancko się prezentują. Montaż ich także przebiegł bez bólu. Reasumując: 1) Stosunek wkładu finansowego do porawy jakości światła w porównaniu z wyeksploatowanymi Hella - na plus 2) Gdybym miał więcej kasy nie oszczędziłbym na tych lampach i na pewno kupił oryginały |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-02-27 12:33:24 Ja w sierpniu kupiłem DEPO i założyłem je kupiłem też żarówki Philips blu wizion czy jakos tak --- kurcze drogie jak diabli
od tego czasu z DEPO nic sie nie dzieje nie paruja i nie robia sie mleczne jak to niektórzy pisza ze maja takie przypadki, odbłysniki tez sa oki nawet powiem ze jak narazie jestem zadowolony i nawet ostatnio kusi mnie by zalozyc do nich xenony ale o tym jeszcze musze troche poczytac bo rózne opinie słyszałem |
Rycho-25td Omega B Caravan SPORT Kraków | 2008-04-10 00:26:51 Witajcie
Mam takie pytanie: Ponieważ moje lampy świecą podobnie jak kaganki przy dorożkach, a z powodu skromnej ilości tak zwanych „portretów” chciałbym kupić reflektory „zamienniki” (nowe), ale nie soczewki tylko H1+H1. Bo jak sami tutaj piszecie, że soczewki są do bani.
Problem w tym problem – nie mogę takich znaleźć np. na allegro – czyżby takich nie produkowali (nie wieżę)?
Czy ktoś wie gdzie takich szukać ?
===== pozdrawiam |
![]() zbiczek1 DEADSOUL signum Zgorzelec | 2008-04-11 07:46:20 Ja na swoich DEPO jeżdżę już 1,5 roku i też się z nimi nic nie dzieje. Jeżeli chodzi o montaż to samodzielny 40 min 2 lampy, pasowały jak ulał, ustawienie na stacji diagnostycznej 10 min bez żadnych problemów.
Porównując do poprzednich tradycyjnych oryginałów HELLA to dużo lepiej ale tamte były po prostu żółte, nie mam porównania do oryginalnych soczewek to się nie wypowiadam. Wrażenia: długie super, krótkie nieźle, problemy zaczynają się w deszczu przy jadących z naprzeciwka autach, ale to miałem zawsze nie tylko w omedze więc może po prostu to ja tak mam |