[s] silnik z ritmo abarth 2,0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

jest to dół silnika z ritmo i głowica do wyboru

tuleje motoru są wg mnie na 4 z minusem, wyczuwalny niewielki prog, misy nie zdejmowałem i wolałbym tego nie robic, po otworzeniu głowicy mozna było stwierdzić ze silnik nie był przegrzewany i nie jezdził na jednym oleju od nowosci, o czym swiadczy kolor scianek wewnątrz głowiczek ('złoty'), kanały wodne są w kolorze szary co z kolei mowi nam ze eksploatowano go na płynie chłodniczym nie na wodzie,

co do głowicy i kolektorów oczywiscie zabieram je sobie a zainteresowanemu oferuję do wyboru:

głowicę po generalnej regeneracji w roku 2005 i przebiegu około 15tyśkm na małych zaworach tj 42mm,

lub głowicę do zupełnego remontu na zaworach duzych 43,5mm

lub obie jesli ktos w potrzebie

cena wszystkiego 1100zł tj silnik plus dwie głowice

w innyh przypadkach do dogadania

foty na zyczenie

edit: zapomniałem głowica po regeneracji jest równiez dłubnięta tj, posiada kanały ssące i wydechowe o zwiększonej śrenicy i odpowiednią strukturę scianek, jest splanowana w granicach 0,8 mm co najmniej i posiada prowadnice zaworowe "bullet style"
zawory były polerowane niestety najprawdopodobniej nie ma po tej operacji już sladu

[ wiadomość edytowana przez: Poramancza dnia 2008-03-13 11:37:44 ]

gora

ile sobie pan liczy za głowice na zaworkach większych i jakie w niej są wałki , no i czy podchodzi ona na silnik z ritmo 1.6 ( w sobotę będę znał numery bloku )

ta głowica jest do bezdyskusyjnego remontu i cena za nią to 250zł
nie posiada głowiczek z wałkami, a na silnik 1,6 84mm tłok jak najbardziej pasuje

dzięki za info , narazie sobie jednak podaruje

[ wiadomość edytowana przez: Poramancza dnia 2008-03-22 22:16:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: Poramancza dnia 2008-03-22 22:26:31 ]

up

kurwa pany biercie te padake bo bez diengow chodze

nie klnij na forum bo będziesz musiał sobie watek zamknac i nie sprzeda sie

up

czy masz możliwość zważenia tego silnika razem z jedną głowicą?

jak by co - wysyłka sie nie opłaca , zwłaszcza do kraka , z jaworzna to 30 minut jazdy

wejdzie do malucha

Cytat:
2008-04-08 09:35:14, CEHU pisze:
wejdzie do malucha

Centralnie niezłe by to było bydlę

Cytat:
2008-04-08 04:14:13, markus-orange pisze:
czy masz możliwość zważenia tego silnika razem z jedną głowicą?

jak sie nie bedziesz targował to ci go zawioze

do 100km transport gratis

wujek , wystaw go na allegro , taki dohc z garbatym tłokiem i bez progów sprzeda się za niezła kase w końcu to abarth

szkoda ze jak ja szukałem to takich silników nie było ...

;]