Da się odpalić tylko na gazie? IIgen na komp Bingo L-4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ktoś wie moze jak odpalić essiego tylko na gazie? Bo padła mi pompa paliwa... Instalka "Bingo L-4 Lambda System"

U mnie było to tak, że trzeba trzymać wciśnięty przycisk do włączania lub wyłączania instalacji lpg przez 7 sekund. Wtedy przełączał się na odpalanie na gazie.

Cytat:
2008-04-17 23:29:29, yezXR3i pisze:
Ktoś wie moze jak odpalić essiego tylko na gazie? Bo padła mi pompa paliwa... Instalka "Bingo L-4 Lambda System"

Bingo S4 , da sie pod warunkiem włączonej opcji (programowo) awaryjnego uruchamiania. przekrecasz stacyjke, naciskasz przycisk przelaczania zeby wszystkie diody zgasly, naciskasz i trzymasz 10 sek. slychac zawory gazowe i palisz na gazie

No właśnie się udało tym sposobem

u mnie chyba nie ma tej opcji. jak jest powyzej 10s to nie ma problemu, ale zima, to musialem sporo czekac zeby przelaczyl ale to chyba zdrowiej dla silnika

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

Cytat:
2008-04-18 17:01:21, ZieleTDH pisze:
u mnie chyba nie ma tej opcji. jak jest powyzej 10s to nie ma problemu, ale zima, to musialem sporo czekac zeby przelaczyl ale to chyba zdrowiej dla silnika

no niby troche zdrowiej i dla silnika i dla reduktora. przełączanie zalezne od temperatury tez sie da wyłączyć , pozostanie tylko od obrotów

Jeżeli chodzi o Bingo S-4 to zależy jeszcze od firmware'u w centralce. Starsze wersje jak moja tego nie mają i nie da się włączyć tej opcji w programie.

mi znajomy gazownik tłumaczył że jak nieda się awaryjnie odpalić to można jedynie + z aku podciągnąć do + w elektrozaworze i tak też ponoc ma dzialac ale tak to tylko jako awaryjne rozwiązanie raczej.

Cytat:
2008-04-18 23:08:10, toradek pisze:
Jeżeli chodzi o Bingo S-4 to zależy jeszcze od firmware'u w centralce. Starsze wersje jak moja tego nie mają i nie da się włączyć tej opcji w programie.

Tez tak myslalem dopoki nie sciagnalem starszej wersji programu W najnowszym mialem tylko wyszarzona funkcje bez mozliwosci wlaczenia. sprobuj