Zdjęcie kabli od sondy lambda (Okolice czujnika temp płynu)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W 2.0

1.8 ma pewnie to samo

Wyskakuje mi błąd nr. 13

A mam co nieco tam luźne (Gazownicy drutowali instalację kiedyś)

Będę bardzo wdzięczny

Muli się na gazie, a na pb pali od cholery... Kontrolka oczywiście obecna.

Pozdro

Dzięki Kula za zdjęcia

Teraz tak

U Kuli wtyczka lambdy wychodzi z kablem, z lewej strony od filtra (Gruby czarny kabel) u mnie ten kabel jest niepodpięty do niczego... A lwtyczka lambdy sygnał bierze z kabla żółtego (Cienki) który idzie na 90 % z centralki gazu...

Co jest ?

Czy gazownicy zrobili jakiś drut ?

Czy może ostatnia wymiana alternatora... Ktoś miał jazdę ?

przyjedz za tydzien to sobie dojdziesz o co kaman bo dalej nie patrzyłem a kiedys po tej stronie miałem kompa gazowego

Wstawiam fotę o co mi chodzi

Nie śmiać się z filtra

Zoltar Ty duciarzu!!!
zielony na chwile odłączyłem od czujnika bo mi brakowało kilku cm do zdjęcia jak wytargałem kable nad rurę
poza tyk zielony nie łączy mi sie z lambą (czarny gruby) idzie gdzies w pizdu we wiązce

Zoltar Ty duciarzu!!!
zielony na chwile odłączyłem od czujnika bo mi brakowało kilku cm do zdjęcia jak wytargałem kable nad rurę
poza tyk zielony nie łączy mi sie z lambą (czarny gruby) idzie gdzies w pizdu we wiązce

Nic z tego nie rozumiem

Czy ktoś jeszcze może sprawdzić skąd idzie u niego przewód od lambdy ? Czy jest to przewód idący od okolic akumulatora ?

Czy mój "luźny" kabel z wiązki przy filtrze jest ważny ?

Ty jak przewód od lambdy moze isc do aku??
od lambdy przewód idzie prawym błotnikiem a gdzie dalej to sam niewiem

Cytat:
2008-04-16 17:22:42, Kula69 pisze:
Ty jak przewód od lambdy moze isc do aku?? od lambdy przewód idzie prawym błotnikiem a gdzie dalej to sam niewiem

zdziwiłbyś się, ale u mnie kabel lambdy idzie lewym błotnikiem... czyli po stronie akumulatora. Chyba zależy to od rocznika auta.

Cytat:
2008-04-16 17:22:42, Kula69 pisze:
Ty jak przewód od lambdy moze isc do aku?? od lambdy przewód idzie prawym błotnikiem a gdzie dalej to sam niewiem

Kula

Dlatego chodzi mi o ten pieprzony czarny przewód, czy on u Ciebie idzie do lambdy ?

Jak tak, to sprawa jest jasna

Tylko o to pytam

Tak!!
czarny łaczy sie w fioletowy i idzie do lambdy

Dzięki

Czyli mam prawidłowo

W tygodniu złom będzie dopieszczony.

Dostał nowe opony na przód, felgi stalowe 15" (rewela)

Dziś nowy płyn hamulcowy

W środę zawias + sprężyny i olej