REJESTRACJA POJAZDÓW ( drogą elektorniczna)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W tej chwili "elektroniczny Wydział Obsługi Mieszkańców" działa tylko w Warszawie.
Szkoda!
Rejestrujesz sie na stronie. Człowiek z wydziału komunikacji dzwoni i umawia się na konkretny dzień/godzinę.
Wszystko bez stania w kolejkach.
SPRAWDZONE!
POLECAM

eWOM

[ wiadomość edytowana przez: GSI dnia 2008-04-06 20:18:18 ]

Nie no nie wierze.... Czego jak czego ale tego sie po Farszafce nie spodziewałem....widzę, że nadrabiacie dystans do świata... właśnie osiągnięto etap "Europa 1950" SZACUKEN

Hmmm... może nie identycznie , ale jak mam sprawę np. coś z samochodem do załatwienia to, na stronie Urzędu Miasta Szczecina , wybieram sobie datę i godzinę wizyty. Na miejscu tylko w informacji wyciągam MÓJ numerek i czekam na swoją godzinę. Od początku roku byłem 3 razy i nawet jeszcze wcześniej mi sie udało załatwić sprawę niż to wynikało z omówionej godziny.

Zabawne jest to, że mało osób z tego korzysta!!!
Mijam bokiem całą sale zawaloną osobami idę do małego pokoju i wszystko migusiem dostaje.

Bajka.

To samo jest w Sieradzu tyle że umawianie przez telefon no i dobrze jest umówić się ze 2 dni wcześniej.

Tak samo jest w Łodzi. Szkoda, że trzeba w sumie co najmniej trzy razy jeździć do wydziału komunikacji:
- z podaniem i po odbiór pozwolenia czasowego
- po przedłużenie ważności pozwolenia czasowego (bo w ciągu 30 dni jego normalnej ważności nie ma co liczyć na wydanie stałego dowodu)
- w końcu po odbiór dowodu rejestracyjnego
O ile w pierwszym punkcie można się umówić telefonicznie czy przez internet, to w drugim i trzecim trzeba już swoje odstać...

W poznaniu idzie sie do urzedu pan od numerków sprawdza czy wszystki papiery sa okej i czy wszystko jest i dostaje sie numerk na dana godzine..
przychodzi sie i wszystko załatwiasz... szybko i bezproblemowo

heh

Dokładnie jak narazie mało osób z tego korzysta,bo mało osób o tym wie... a powinno być to standardem i będzie w urzedach tez ok