Koszt samego montazu sekwencji (po zmianie silnika)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
mam do was nastepujace pytanie: ile powinienem zaplacic za sam montaz instalacji gazowej (sekwencja omvl dream XXI-N)?

Instalacja byla wczesniej zamontowana w moim megane (1.6 16v), ale ze silnik szlag trafil, to trzeba ja przelozyc na "nowy" silnik.
Wszystkie graty sa jak byly w furze, ale nie jest to podlaczone do samego silnika. Kolektor trzeba chyba zdjac zeby gaz zamontowac...

Podpowiedzcie ile za to powinienem zaplacic, pierwszy zaklad mi powiedzial 900zl to zwatpilem...

PS Aha i czy nie bedzie najprosciej przelozyc stary kolektor? Czy lepiej nie mieszac?

9 stówek to prawie połowa nowej instalacji. a tyle nawet nie wychodzi przy montażu całej instalacji.

Cytat:
2008-04-16 20:40:43, MarcinZG pisze:
witam, mam do was nastepujace pytanie: ile powinienem zaplacic za sam montaz instalacji gazowej (sekwencja omvl dream XXI-N)? Instalacja byla wczesniej zamontowana w moim megane (1.6 16v), ale ze silnik szlag trafil, to trzeba ja przelozyc na "nowy" silnik. Wszystkie graty sa jak byly w furze, ale nie jest to podlaczone do samego silnika. Kolektor trzeba chyba zdjac zeby gaz zamontowac... Podpowiedzcie ile za to powinienem zaplacic, pierwszy zaklad mi powiedzial 900zl to zwatpilem... PS Aha i czy nie bedzie najprosciej przelozyc stary kolektor? Czy lepiej nie mieszac?

Jesli to taki sam silnik , to wszystko dziala na zasadzie plug&play , jesli sam robisz swapa, to sobie to podlaczysz bez problemu, a jak ktos Ci robi , to tez powinien wszystko popodlaczac. Jesli sie upierwsz przy warsztacie to mysle ze wiecej niz 200zl nie ma co dawac.

dzieki za odpowiedzi. troche mnie pocieszyliscie... mam nadzieje, ze znajde kogos kto mi to zalozy za 3 albo maks 4 banki (za 2 stowy w dzisiejszych czasach to bardzo watpie). ale te 900 zl to naprawde mi cisnienie skoczylo ;/

Swapa nie robilem sam, a mechanik powiedzial ze on gazu nie rusza.
Myslalem zeby samemu to przelozyc (przekrecic kolektor), ale wole sam nie odkrecac kolektora, bo znam sie na tym slabiutko.

Jak masz checi , to jak troche o tym poczytasz to mysle ze sobie powiniennes poradzic. Nie wiem jak wyglada ten silnik, gdzie ma umieszczone sruby kolektora , ale przekrecenie to jest dobre rozwiazanie , bo ciezko bedzie wykrecic dysze ze starego i wkrecic je do nowego., potem tylko podpiac wezyki , jak masz stara instalacje elektryczna to nawet za wielu kabelkow nie trzeba podpinac. Instalacja gazowa to wbrew pozorom nie jest jakies bardzo skomplikowane urzadzenie.