[ASCONA C] wymiana stacyjki po wlamaniu - jak ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie. Jak wygada sprawa wymiany stacyjki w asconce ? - mam jakies dzbany sie wlamaly i *cenzura* stacyjke - na szczesci nie odjechali ... trzeba sciagac kiere ? czy da rade to wymienic w mniej inwazyjny sposob ? stacyjka taka na klucz frezowany ... macie jakies doswiadczenia ? z gory bylbym wdzieczny za pomoc.
pozdrowka.
nie hcialbym nic zepsuc ani zablokowac kiery bo wiem ze jest tam to zabezpieczenie.
z gory dzieki za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: Forest dnia 2008-04-09 05:56:50 ]

Odkręcasz 3 śrubki od obudowy przełączników /od dołu/ i masz swobodny dostęp do stacyjki

dzieki - tyle wydumaem ale co dalej ?

dalej ja miałem mega problem i skończyło się na rozwiercaniu śrub mocujących stacyjkę i jeżdżeniu bez stacyjki (moja się zablokowała i nadawała się do wyrzucenia, nie szukałem drugiej) - przełącznik (schowany) do zapłonu i na wierzchu czerwony guzik do rozrusznika jeździłem tak blisko rok.

pozdrawiam

no to slabo ... anyway dzieki scoodie - jak zwykle jestes nieoceniony i jak zwykle mozna na Ciebie liczyc... musze oblukac jak to tam dokladnie wyglada - cos czuje ze pewnie nie obejdzie sie bez takich kombinacji - fuck fuck fuck.

no i juz wiem o co chodzi - stacyjka typowa dla vectry - obejma na imbus albo torx - jutro sie dowiem bo dzis nic nie widzialem. dojscie kiepskie - jedyny plus to taki ze dzwigienki od wycieraczek i kierunkow sa na wcisk - mam nadzieje ze kiery nie bede musial zdejmowac. miesjca prawie zero. jak spotkacie jakiegos zlodzieja - obcinac lapy bez dyskusji. lab bym urwal jakbym przyfilowal.

Scoodie miales taka stacyjke ?

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=344269791

na frezowany klucz ?

Cytat:
2008-04-09 22:57:58, blanker pisze:
Scoodie miales taka stacyjke ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=344269791 na frezowany klucz ?

nie pamiętam :/ być może taką - jeśli jest sposób żeby to zdjąć bezproblemowo to chętnie się dowiem na przyszłość - mi zabrakło fantazji

ale za to jak fajnie było mieć taki "firestarter" w samochodzie i jakie oczy niektórzy robili jak na pracującym silniku wychodziłem otworzyć bagażnik z kluczyka

pozdrawiam

jak cos zdzialam i sruba mi sie nie upier... to dam znac i opisze caly proces - moze komus sie przyda. dzieki i pozdro .

Przyda się na pewno. I to nie tylko przy Asconie...

Sprawa okazala sie prosta - stacyjka na jedna srube jak w vectrze i calibrze i astrze... imbus 6 i jechane. przyda sie przedluzka do imbusa - dostep spoko manetki od kierunkow i wycierakow sa na wcisk ...