Co da sie wsadzic zamiast silnika 1,3

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam escorcika z96r silnik1,3 i moje pytanie czy jakis inny silnik pasuje do tej skrzyni i sprzegla?
pozdrawiam

Do tego sprzęgła 1.4 z mk6, lub 1.6 D

ja mam 1.4 i wątpie żebyś był zadowolony z tego lubie mojego fordzika ale stosunek spalania do osiągów mnie dobija, sam bym chetnie wrzucił coś innego. No to dołączam sie do pytania: co można wrzucić zamiast 1.4 do mkVI ?? pzdr

proponuje full zestaw odemnie 1.6:")

żeby wszadzic 1,6 trzeba dorabiać mocowanie więc wszadzenie go ot tak zamiast 1,3 lub 1,4 jest utrudnione

no, 1.6 jest na kołysce, pozatym trza mocniejsza pompe, inny komp, inna instalacja, inne mocowania, inna chłodncia, inne hamulce, inny kolektor, bla bla

co tu dużo mówić pól auta trzeba zmienić ... myślę, że lepiej odrazu inwestować w silnik z rs'a ... moje skromne zdanie ... ewentualnie darować sobie swapy itd. i kupić egzemplarz z mocniejszym silnikiem poprostu

dokladnie jak napisal kolega niżej

zamiast wydawać kase na swapa lepiej kupić np.RS do małego remonty i w niego pchać kaske

eee tam RSa, cienizna z tym RSem...

najlepiej 1.6 CVH i turbo a jak się ma więcej kaski to 2.0 zettec z mondziaka i turbo to są rozwiązania a nie tam jakieś nierozwojowe RSy

a jechales kiedys RSem?

a myślisz,że bym się wypowiadał? Powiem tak, nie chcę się przechwalać bo nie o to tu chodzi ale jeździłem wieloma mocnymi autami i dla kogoś kto chce mieć coś szybszego to RS wystarcza ale dla mnie on szału nie robi...

poza tym z własnego rozeznania tematu wiem,ze koszt kupienia i doprowadzenia RSa do stanu takiego jakiego by się można było pochwalić jest podobny do kosztów swapa i uturbienia 1.6CVH 2.0 zettec (136KM) jest już w modach nieco droższy...

Patrze na Twoje 1.4 w profilu i wiesz Ty mowisz ze RS nie robi na Tobie wrazenia temu sie troche zaśmiałem

Ja tez jezdzilem RSEM i opwiem ze jak na 150 KM to sobie bosko radzi

1.najlepiej sprzedać dziadai kupić jakiego 1.6 16V przynajmniej będzie ta wspomka elementrana i kto wie może i sie jakiej centralk człowiek doszuka

2.kto nie jeździł Rsem niewie jak to chodzi!!! , ja mialem Rsa przed BMW 525i i powiem wam że zszokowała mnie fura co wcześniej mialem MK6 1.8 16V i jette 16V!!!!
więc kto niewie jeździ jakimś 1,4 1,6 to niech nie wypowiada sie niekożystnie na temat Rsa bo fura jest konkretna!!! , autem rozpędzalem sie na bora komorowskiego w krk kilka razy to prędkości maksymalnej w miescie tj prawie 225 km/h gdyż mój sie troche wyżej kręcił niz 6500

Cytat:
2008-05-01 01:30:31, szybki_krk pisze:
jeździ jakimś 1,4 1,6 to niech nie wypowiada sie niekożystnie na temat Rsa bo fura jest konkretna!!!

prędkości maksymalnej w miescie tj prawie 225 km/h gdyż mój sie troche wyżej kręcił niz 6500

szybki_krk to,że ktoś na codzień jeździ czymś wolnym nie znaczy,że nie ma pojęcia co to konkretna fura...skoro podniecasz się Rsem podniecaj się dalej widocznie grubym autem nie jechałeś...ale co ja za to mogę...

a co do Vmax w miescie nie ma się czym chwalić ja mogę powiedzieć jedno idiotyzm...gówniarz z Ciebie i tyle skoro takie teksty walisz i takie rzeczy Cię rajcują...

hepos jak się smiejszesz z 1,4 to przeczytaj uwaznie jak wyżej...tłumaczyć się nie muszę bo po co...

RS jest niezły ale przede wszystkim mało rozwojowy, takie moje zdanie...jesli chcecie zachwycajcie się nim, ja nie będę bo szału ni ma pojeździcie takimi autami jak ja miałem okazję to pogadamy ale o czym ja mówię...

nie miej chłopaki się pytali co lepiej wsadzić więc prosto odpowiadam...masz ok 6k na swap w kieszeni wsadzaj 1.6 CVH (104KM) i dmuchaj go

"Panie" Trance , najeździłem sie grubymi furami zwłaszcza mocnymi Beemkami w tym dwiema M3 E36 , E34 M5 , oraz innymi 330i E46 i tym podobnymi furami nie wnikając w mustanga COBRA SVT 390KM oraz subaru impreza STI 340KM więc tak jak ci muwilem w usa najeździlem się sporą iloscią całkiem ciekawych fur

zgadzam się są to ciekawe auta i fakt jest taki,ze M-powery mają co nie co mocy, impreza też (do tego 4x4), mustang również ciekawy...ale impreza to impreza a mustang to mustang...

te ostatnie sa "dosyć" egzotyczne na naszym rynku ale nie jest to dziwne ze mają taką moc, osiągi właściwości jezdne...jednak prawdziwy szok i prawdziwą jazdą jest np. civic 6gen z k20 na pokładzie zakute mocne NA...jesli wiesz o czym mówię to pojazdy które wymieniłeś to są dla tego auta na deser lub chociażby civic 5gen z b18 zakute plus turbo...wyjaśni je wszystkie...

Ale żeby nie było ot, proponuję koledze naprawdę się zastanowić i jeśli odrobina pieniędzy chęci i męskiej decyzji przybędzie to wsadzaj 1.6 i turbo...RS nie da Ci takiej frajdy jesli zastanowiłbyś się nad takim czymś poważnie to zgłoś się do mnie...pozdro

:B:B

[ wiadomość edytowana przez: trance dnia 2008-05-02 02:55:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: trance dnia 2008-05-02 02:59:22 ]