Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() OpawelQ accent Libiąż | 2008-04-28 21:40:49 dzis bylem na przgladzie po przejechaniu 10 000 km no i mechanik policzyl 30zl przeglad plus 40zl za jaks filterek. ja jestem w dolku finansowym i chcialem zapytac czy to jest az tak bardzo potrzebne ten filterek juz za to zaplacilem ale na przyszlosc sie przyda wiedza. pozatym co by sie dzialo gdybym nie wymienil i gdyby sie popsol? i czy to sie tak psuje ze trzeba wymieniac? |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-04-29 07:34:24 są dwa filtry w sekwencji. fazy ciekłej i fazy lotnej. trzeba je wymieniać żeby ci dłużej instalacja slużyła a ten fazy lotnej tym bardziej żebyś nie musiał zbyt często wymieniać wtryskiwaczy gazowych. my tez to robimy co 10 tys.km. |
![]() OpawelQ accent Libiąż | 2008-04-29 19:28:39 no blue287 z tego co mi wiadomo to tak wlasnie robia na roznych warsztatach i jak se pomyslec to przerąbane z takimi ludzmi no i co tu wtedy zrobic! na szczescie na mioch oczach to wymienili ![]() |
![]() kukiz18 VW POLO Mierzęcice | 2008-05-03 03:58:05 no dokladnie, idzie z niego waz na listwe wtryskiwaczy, to taki srebrny filterek, jest to filtr fazy lotnej, i wymienia sie go co 10 tys km aby nie zajechac wtryskiwaczy.
Jest jescze filtr w elektrozaworze (lub jak masz zintegrowany reduktor to jest on w reduktorze) jest to filtr fazy ciekłej i wymienia sie go co ok 30 tys km |