Jak najlepiej/najszybciej zezlomować auto??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem sie dowiedzieć mniej więcej krok po kroku co potrzeba i jak się do tego zabrać.

wytnij numery nadwozia, sprzedaj karoserie na złom, i zgłoś po dwóch tygodniach ze ci skradziono fure,policja wystawi ci świstek, że nie masz auta, bo zostało skradzione, i po problemie z rejestracją i ubezpieczeniem.....

Jedziesz na szrot, pytasz czy dadzą Ci papier o zezłomowaniu jak zostawisz auto i ile to ewentualnie będzie kosztować, przywozisz auto, zdejmujesz tablice, bierzesz papier o zezłomowaniu i idziesz do UK wyrejestrować, później do ubezpieczyciela z tym samym kwitkiem i auto z głowy.

Cytat:
2008-07-02 13:24:31, abraham2ooo pisze:
Jedziesz na szrot, pytasz czy dadzą Ci papier o zezłomowaniu jak zostawisz auto i ile to ewentualnie będzie kosztować, przywozisz auto, zdejmujesz tablice, bierzesz papier o zezłomowaniu i idziesz do UK wyrejestrować, później do ubezpieczyciela z tym samym kwitkiem i auto z głowy.

ale za to bedziesz musiał zapłacić, a jak zrobisz tak jak ja ci powiedziałem to jeszcze coś odzyskasz za złom

a co jednak odpuściłeś znów walkę?

to zalezy...najlepiej to zgodnie z prawem, najszybciej to chyba o drzewo...polecam to drugie

Cytat:
2008-07-02 13:27:52, many_xr3i pisze:
ale za to bedziesz musiał zapłacić...

Ojciec oddał na złom starą, 25-letnią Ładę, Panowie przyjechali lawetą, wciągnęli auto, dali papier i pojechali, nic nie płaciliśmy, więc zależy to od szrotu. Na telewizyjnej autogiełdzie ogłaszają się ludzie którzy właśnie złomują auta, ojciec wziął właśnie telefon z autogiełdy, zadzwonił i przyjechali.

dokładnie - jak się dobrze poszuka, to nie dość, że nic nie zapłacisz to jeszcze możesz coś dostać za złoma

poza tym jest jeszcze trzeci sposób - na tzw. menela

Cytat:
2008-07-02 14:42:34, abraham2ooo pisze:
Ojciec oddał na złom starą, 25-letnią Ładę, Panowie przyjechali lawetą, wciągnęli auto, dali papier i pojechali, nic nie płaciliśmy, więc zależy to od szrotu. Na telewizyjnej autogiełdzie ogłaszają się ludzie którzy właśnie złomują auta, ojciec wziął właśnie telefon z autogiełdy, zadzwonił i przyjechali.

I to by mi pasowało, bo jeszcze sprzedałbym najpierw z niego parę części.

Cytat:
2008-07-02 13:30:26, trance pisze:
a co jednak odpuściłeś znów walkę?

Niestety trance raczej tak. Ostatnimi miesiącami zaczęło żreć go jak cholera Reparaturki progów i nadkoli bym jeszcze przebolał ale podłoga i podłużnice mnie totalnie wk@#%$@ły. Czas zainwestować w nowsze auto

www.olmet.com.pl/

bardzo sie reklamują..

Cytat:
2008-07-02 22:51:04, yezXR3i pisze:
www.olmet.com.pl/ bardzo sie reklamują..

No tak tylko za dojazd lawety ze śląska słono zapłacę