Kupiłem następce Choppera !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wkoncu udało mi sie kupic autko. Jest to Fiat 126p rok 1985 po remoncie silnika(tloki,cylindry,pierscienie itd) Silniczek ladnie chodzi nie leje ogolnie ok. ma walek 385 i glowice zjechana 2mm. poza tym kola 13 od sc w zajebistym stanie ciemne szyby(cgyba pozrywam folie) i lotke nad ktora tez sie musze zastanowic. Poza tym ma zsynchronizowana jedynke i regulacje polozenia kierownicy(gora dol) z zewnatrz ok. troszke rdzy jest ale juz niedlugo sie tym zajme. Fotki zamieszcze jak tylko dorwe cyfrowke No i do zobaczenia na jakims zlociku. moze w ten weekend? jak tylko formalnosci pozalatwiam wszystkie to bysmy sie mogli spotkac na zajezdni

Malacz i synchronizowana jedynka ???
jak to gość zrobił ???

nie wiem!!! ale jest!!! cos mi mowil o jakims synchronizatorze ale juz nie pamietam

eno nie wierze żeby kolesiowi sie chciało jebać z daniem synchronizatora na zebatke 1 biegu...
jeśli tak to prze ch...j

No to witaj znów wśród żywych

ta. i uwazaj na DR

no gratuluje chyba już nie mogles wytrzymać bez auta,
mam 2 pytania ile dałeś? i co to jest synchronizowana jedynka?

zsynchronizowana jedynka jest przeciwieństwem niezsynchronizowanej jedynki

Cytat:
2003-07-17 22:29:57, SPEED pisze:
zsynchronizowana jedynka jest przeciwieństwem niezsynchronizowanej jedynki /IMG]

aaaaaaahhhh no tak a ja głupi nie wiedziałem.
jakby to ująć........ że co??????????

z grubsza, że możesz wrzucić bieg podczas jazdy.. w maluchu żeby wrzucić jedynkę musisz się (zazwyczaj ) zatrzymać..

nooo teraz kapu, jak podjezdrzasz do nawrotu na 2 wżucasz 1 i podcinasz tył, coś takiego putin robił..

wlasnie tak tylko ze nie wiem ale chyba musze sie jeszcze nauczyc bo czasem(jak juz tak probowalem to jeszcze mi zgrzyta cos. ale pewnie sprawa wyczucia skrzyni.

zgrzyta nie zgrzyta
ale na nawrocie chyba i tak jedynke oplaca sie wrzucic no chyba ze ktos ma malca wymiatacza

trzeba jakos oblac to nowe cudenko w F&F

wrzucanie jedynki podczas nawrotu to nie problem i praktycznie zawsze wychodzi bez zgrzytu, tylko trzeba wybrać odpowiedni moment.. ale jak ci wchodzi ta zsynchronizowana jedynka ze zgrzytem to ja bym zbyt nie polegał na takiej synchronizacji

ale chodzi mi o to ze czasem sie udalo bez zgrzytu a czsem zgrzytnelo

Choper spoko na najbliższym zlocie pasowało by sie pojawić aby obadac twojego Kaszla napisz coś o cenie ile dałeś i jaki kolor

kolor zolty troche oczojebny dalem 900 z przegladem dzisiaj podbitym.

No to możliwe że już widziałem tego malucha nawet chyba dzisiaj No ale postaram sie przyjechac na zajezdnie żeby go oglądnąć

też go z chęcią obejrzę zwłaszca ten silnik i skrzynię a przy jakich prędkościach wbijałeś tą jedynkę?? bo u mnie jak się wolno toczę i szybko wbiję /bez wejścia na 2/ jedynkę, to wchodzi idealnie, lepiej niż na luzie nawet (serio)

widynek mam tak samo jak sie powoli toczei szybko wbije to też bez zgrzytu wejdzie