Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-04-24 08:41:46 Albo sprawdź żaróweczkę. Moze w co wątpie sie przepaliła... |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2008-04-26 18:19:40
W jaki sposób to zrobiłeś? ![]() Nie ukrywam,że jakiś czas temu myślałem nad jakąś sygnalizacją włączającego się (pracującego) wentylatora (z racji tego, że po wymianie uszczelki trzyma mi odrobinę wyżej temperaturę niż przeważnie miało to miejsce) - pewnie to wina termostatu (może jest zacięty w jednej pozycji i więcej się nie otwiera, bo i temperaturę na zimnym łapie dość chwilę)... ale to mniej istotne. Gdzie i jak się wpiąłeś? ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-04-27 22:22:39
pisałem o tym >>> TUTAJ <<< ale żebyś nie musiał szukać to mogę wkleić te dwa zdania : ...Podłączyłem tą kontrolkę tak, że zapala się w chwili kiedy włącza się wentylator chłodnicy. Piktogram jest tematycznie zbieżny, więc ...może być. ...Przy okazji wymiany wtyczki [damsko-męskiej] na przewodach... od zasilania wentylatora chłodnicy, dolutowałem równolegle do tych przewodów dwa dodatkowe kabelki, które pociągnąłem w izolacji z "peszla" i podłączyłem do cewki jakiegoś najzwyklejszego przekażnika (12V 20A). Póżniej ze styków biernych (rozwartych) tego przekażnika ...do tej wtyczki przy zbiorniku spryskiwacza, która odpowiada za świecenie kontrolki na desce. Już w chwili włączenia się I-szej prędkości wentylatora chłodnicy "ten" dodatkowy przekaźnik zwiera swoje styki i ...kontrolka świeci. (przekaźnik działa u mnie już od ok. 5,5 V.) Wszystko "ładnie pięknie" ...tylko, że ta kontrolka daje strasznie po oczach ...Jeżeli w wersji oryginalnej [z czujnikiem poziomu] miałaby tak działać, że mrugałaby wciąż jak na dyskotece ...to moim zdaniem lepiej, że większość naszych samochodów nie ma tego czujnika. |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2008-05-01 20:24:55
Hm, dzięki piękne za opis. Nie ukrywam, że zaintrygował mnie ten temat ![]() Mam tego pecha/szczęście, że ja mam działający czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-05-01 20:48:07 ....I co daje po oczach ?
A możesz wrzucić jakąś fotkę ...jak on wygląda ? ...ten czujnik i zbiornik ? ....Wiem, że dla użytkowników 2.0 będzie to śmieszne, ale dla mnie i chyba pozostałych ciekawskich ....chętnie to obejrzymy ![]() |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-05-01 20:59:11 Chętnie i ja to zobacze. Miałem zamówiony taki czujnik ale niestety nie odebrałem. Nie udało się. Czasu nie było. Kruliczek mi zamówił. Jak by jeszcze odebrał to było by super ![]() Jeśli chodzi o kontrolki drzwi jak w temacie to kosztuja one po 5 zł. Tylko w drzwiach kierowcy kosztuje jakieś 6 zł. Chodzi mi o te czujniczki w drzwiach. Musze kupić, bo mi nie działaja jka powinny. Nie załączają oświtlenia kabiny... Działa poprawnie tylko kierowcy. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-05-01 21:01:20 ] |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-05-01 21:23:14
No ciekawe jak Ty to sobie wyobrażasz, skoro jest schowany w błotniku ![]() ![]() ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-05-02 17:28:14
No właśnie dlatego, że nigdy wcześniej tego ustrojstwa nie widziałem ...to sobie nie wyobrażam ...i chciałem to zobaczyć ![]() |