| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
savvy Opel Omega Caravan Oborniki Śląskie | 2006-09-21 09:35:30 Witam!
Przeszperałem stare wątki i nigdzie nie znalazłem jasnej i klarownej instrukcji na naprawę cieknacego dachu. Otwory odpływowe są drozne. Cała uszczelka dookoła szklanego dachy mocno "wygniecona" - czyzby wiecej wody wpływa przez te szpary niż moze wypłynąć otworami ? Proszę o poradę... mnie jece opadaja ... a oma jezdzi z zaklejonym dachem
pozdro savvy |
mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2006-09-21 16:52:54 Popieram wypowiedź zuppera.spróbuj przedmuchać na sucho sprężonym powietrzem,sprawdź efekt cienkim miedzianym drutem a jak to nie pomoże to chyba tylko kretem do rur zalać.(oczywiście żartuję)
pozdrawiam |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2007-06-03 14:08:56
Masz na bank zatkany odpłym miałem ten sam objaw sprężone powietrze i drut powinien pomóc.Odpływy są po obu stronach szyberdachu w jego rogach.Musisz otworzyć maksymalnie dach a napewno je zobaczysz ![]() [ wiadomość edytowana przez: Nelson dnia 2007-06-03 14:12:01 ] |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2007-06-03 19:54:40
W tym zdaniu masz racje. Woda spływa po słupku i ląduje pod dywanikiem po stronie pasażera z przodu Także radziłbym jeszcze sprawdzić materiał pod dywanikami. |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-01 15:14:05 Dobra ludki odgrzebuje koljeny temat.Sprawa wyglada tak ciekła mi woda z odplywu szyberdachu na dywanik pasazera doszedlem do tego wezyka ktory wychodzi z szyberdachu i wchodzi w slupek znajomy mi powiedzial ze moze byc zapchany wiec postanowilem go przepchac ale powietrze slyszalem w samochodzie wiec nalalem delikatnie wody w ten kanalik i woda poleciala jak z kranu ze slupka.Wiec postanowilem zobaczyc czy wyciagne ten wezyk i byl on bardzo krutki nie dochodzil nawet do polowy dlugosci slupka.Dzisiaj wyciagnalem z omegi na szrocie ten wezyk i jest on 2 razy dluzszy chcialem go wsadzic ale wchodzil tylko do pewnego momentu i wypatrzylem przez dziurke w slupku,ze tam idzie inny wezyk.Pytanie jest jak go wyciagnac?Pewnie stanowil on calosc tamtego co wyciagnalem.Czy wymienial moze ktos ten wezyk albo wyciagal,albo moze dokad on idzie gdzie jest wylot?? |
Coolin Opel Omega 2.5V6 Bydgoszcz | 2008-05-01 20:29:36 Ok!Dalem rady okazalo sie,ze wcale tam nie ma 2 koncowki tego wezyka tylko nie moglem dalej pchnac bo byla jakas grodz w srodku i trzeba bylo poobracac wezykiem zeby ruszyl dalej.Dodatkowo uszczelnilem koncowke wychodzaca z szybrdachu tylko musi schnac 24h takze test zrobie jutro.Mam nadzieje,ze bedzie ok.I bede mogl zlozyc furke do kupy ![]() |