Xsara picasso + BRC seguent 24

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na początku chciałem się przywitać Witam mój pikus 1,8 16 v został zagazowany tydzien temu . Instalacja to jak w temacie z oryginalnymi wtryskami i reduktorem. Silnik pracuje ok : równiutko , przyspiesza ok ale :
1: Podczas pracy na biegu jałowym przy energicznym dodaniu gazu silnik sie lekko przydusza potem wchodzi na obroty . ---- na benie jest ok

2: Podczas gdy jadę na gazie i zgasze go na gazie , ponowne uruchomienie na benzynie jest utrudnione , gdy zgszę go na benie pali na dotyk .---- póki co gazownik dostrajał instalke na postoju ( poprzez zwiększanie obrotow silnika)

W przyszłym tygodni jadę na poprawkę i chce byc trochę mądrzejszy Proszę o pomoc

[ wiadomość edytowana przez: portek dnia 2008-04-10 09:56:52 ]

Cytat:
1: Podczas pracy na biegu jałowym przy energicznym dodaniu gazu silnik sie lekko przydusza potem wchodzi na obroty . ---- na benie jest ok

kwestia dokładnego zestrojenia czasów wtrysków lub układzik zapłonowy.....

Cytat:
2: Podczas gdy jadę na gazie i zgasze go na gazie , ponowne uruchomienie na benzynie jest utrudnione , gdy zgszę go na benie pali na dotyk .---- póki co gazownik dostrajał instalke na postoju ( poprzez zwiększanie obrotow silnika)

przepnij "+" po kluczyku któru jak znam życie jest wzięty z "+ wtryskiwaczy benzynowych", żadne podnoszenie obrotów biegu jałowego nie powinno wchodzić w grę...

Cytat:
2008-04-10 20:46:06, holland2 pisze:
przepnij "+" po kluczyku któru jak znam życie jest wzięty z "+ wtryskiwaczy benzynowych", żadne podnoszenie obrotów biegu jałowego nie powinno wchodzić w grę...

Dzięki wielkie ale proszę mi wytłumaczyć łopatologicznie o co chodzi z tym "+" , tzn co i jak , jaka nastąpi zmiana , wiecie chcę wyjaśnic mojemu gaziarzowi co i jak , pozdrawiam

z + po kluczyku bywa tak że gazownicy idąc na łatwiznę podłączają go pod + wtryskiwaczy benzynowych a powinno się podpiąć tak by centralka gasła po wyłączeniu zapłonu natychmiast... ( wtryski benzynowe czasami mają zasilanie przez kilka chwil po zgaszeniu silnika).Dodam tylko że kabelek ten posiada w instalacji BRC SQ 24 kolor brązowy... pozdrawiam

Podepnę się jeśli można. Ja nie mam problemów z instalacją (też seqent 24) ale zauważyłem że centralka gazu świeci około 5 sekund po tym jak wyłączam zapłon. W nowym samochodzie tydzień temu gazowanym (też seqent) gaśnie od razu. Jak rozumiem nie jest to problem jak ta wcześniej montowana instalacja pracuje bez problemu?? pozdrawiam

I jeszcze jeden problem jak : podczas hamowania na biegu jałowym , auto potrafi zgasnąć --- kurde co to może być? Miałem tak kiedyś w instalacji II gen ---- ale tutaj ? Proszę o odp bo w przyszłym tygodniu jade na regulację i muszę wiedziec co i jak Pozdróka

pomoże ktoś