1300,1500 OHV Abarth.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy silniki które były montowane w 125p i Polonezie, czyli 1300 i 1500 OHV były dłubane przez Abartha ?? Czy był jakiś Fiat z którymś z tych silników w wersji Abarth. Jeśli tak, to proszę o zdjęcia, informacje o parametrach, przeróbkach itp. Pozdrawiam bing17.
P.S jeśli temat taki już, to proszę o podanie linku do niego przed zamknięciem. Szukałem wyszukiwarką, lecz nic nie znalazłem.

Ponoc istnialo cos takiego jak Fiat 1500s Berlina Abarth

Z checia doweidzialbym sie wiecej o tym ustrojstwie, moze ktos ma jakies fotki?

-----------------
FIAT -> Fix It Again Tony

[ wiadomość edytowana przez: MaLi dnia 2008-05-01 16:12:15 ]

ten silnik marnie nadaje sie do przeróbek bo ma wał na 3 podporach.

Nadaje się dopóki nie wybuchnie. Czyli jak każdy inny silnik

co ma wał do możliwości rozwoju silnika ?? to jest tylko przeniesienie napędu a po twoim poście wynika z tego ze jakbym dał dorobić nowy wał taki który bym zamocował na 1-2 podporach to silnik już by się nadawał i zwiększają się możliwości rozwoju silnika ?? wał zamocowony na większej ilości podpór jest napewno stabilniejszy jedynie zwiększa ci się ilość łożysk do ewentualnej wymiany

Cytat:
2008-05-01 16:15:55, Piotrek42gv pisze:
ten silnik marnie nadaje sie do przeróbek bo ma wał na 3 podporach.

my sie chyba nie rozumiemy

a lusterka odpowietrzacie

się smarknąłem z leksza

eee :p :] dobre proszę ja ciebie ..heee naprawdę dobre

Cytat:
2008-05-01 17:26:46, Junit pisze:
co ma wał do możliwości rozwoju silnika ?? to jest tylko przeniesienie napędu a po twoim poście wynika z tego ze jakbym dał dorobić nowy wał taki który bym zamocował na 1-2 podporach to silnik już by się nadawał i zwiększają się możliwości rozwoju silnika ?? wał zamocowony na większej ilości podpór jest napewno stabilniejszy jedynie zwiększa ci się ilość łożysk do ewentualnej wymiany

teoria z dupy wzieta zmontowana na prędko...

no to skoro tacy mądrzy to co mają podpory wału do rozwoju silnika ??

bo z tego co napisał Piotrek42gv to wał miałby wpływ na możliwości rozwojowe silnika

[ wiadomość edytowana przez: Junit dnia 2008-05-01 18:22:20 ]

Cytat:
2008-05-01 18:19:12, Junit pisze:
no to skoro tacy mądrzy to co mają podpory wału do rozwoju silnika ??

A ile jest wałów w samochodzie? Bo ja kojarzę co najmniej 5, a ty się uparłeś na jeden.

słyszałeś o WALE KORBOWYM??

Cytat:
2008-05-01 18:23:15, Blady pisze:
słyszałeś o WALE KORBOWYM??

zepsułeś taki fajny wątek

przeprasam

łups pomyłka ok sprawa już jasna myślałem nad wałem napędowym

blady musiales zepsuc taki fajny temat ??

Cytat:
2008-05-01 17:26:46, Junit pisze:

???????????? Nie wiem skąd wziąłeś tą teorie ;] ale wydaje mi sie że Silnik który ma wał na 5 podporach, a nie na 3 dużo wdzięczniej nadaje sie do przeróbek. na wal działają zaje.. siły i chyba ilość jego podpór ma zasadnicze znaczenie. A po za tym ile wyżyłujesz silnik 1500 z Fiata?? max 120KM???
Ale widzę ze Twój silnik jest jakiś naprawdę nietypowy bo ja mam np wał na panewkach a nie łożyskach

moze to silnik z motoru jest one sa chyba na łozyskach

napisałem ze sprawa już wyjasniona i sory za pomyłkę ;] jestem jakiś nie dzisiejeszy wiec wybaczcie

p.s. panewki to tez łożyska tyle że ślizgowe

No teraz sie rozumiemy myślałem że jasne dla każdego jest że skoro piszemy o silniku to i o wale korbowym