[P] Sprężyny przednie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dobra, zanim zaczniecie na mnie wieszać psy i odsyłać do wyszukiwarki, oznajmiam, że spędziłem juz kilka godzin na czytaniu większości topików odnoścnie sprężyn i im więcej czytam tym większy mętlik w głowie.

Czy może ktoś mi konkretnie napisać jakie kupić sobie dobre i nie za twarde obniżone przednie sprężynki (do 2cm) do amorków gazowych KAYABY?
Oczywiście w rozsądnej cenie.

Na tyle mam założone wzmacniane sprężyny o normalnej wysokości + właśnie gazowe KAY.

Ponoć Calibra.

Moje czekają na założenie.

ja założyłem H&R z vectry...

mam na zbyciu JAMEXY od Hard-Drivea

jakbyś chciał to daj znać...

na H&R i amorkach DACO przód wygląda tak:

klikkkk]

Weitec jest przystępny cenowo i zapewnia niezły komfort

Cytat:
2007-07-10 14:01:45, Kolber7 pisze:
ja założyłem H&R z vectry... mam na zbyciu JAMEXY od Hard-Drivea jakbyś chciał to daj znać... na H&R i amorkach DACO przód wygląda tak: klikkkk]

A prowadzi się dużo lepiej ?

W tyle właśnie mam zamontowane JAMEX-y utwardzne, ale normala wysokość.

Mam możliwość kupna identycznych do przedniego zawiszenia za 55zł/szt.
Ale jak pisałem, obawiam się połączenia z gazowymi amorkami.
Teraz proporcje przód - tył są idealne, niestety przednie amorki to już kompletna podocha więc czas na zmiany.

Koliberku, odezwij się, ile byś chcaił za te Twoje JAMEX-y i czy bardzo usztywniały Ci Esperacza.

Zoli - masz nowe czy stare te sprężynki z Calibry? Kiedy drutujesz?

Używki.

Postaram się do pon.

A Twój tył jest sztywny ?

Czy się buja... Mój lata kilka cm w dół, tylko gazówki ratują, że się nie kołysze

Cytat:
2007-07-11 01:41:13, Zoltar pisze:
A prowadzi się dużo lepiej ?

jest miękkszy niż był.....

prowadzenie na podobnym poziomie, przy czym wcześniej było TWARDO, teraz przód bardziej buja

Cytat:
2007-07-11 16:14:25, Kolber7 pisze:
jest miękkszy niż był..... prowadzenie na podobnym poziomie, przy czym wcześniej było TWARDO, teraz przód bardziej buja

Czyli wykańczasz amory... Bo masz je do seryjnej sprężyny, ehh

Cytat:
Weitec jest przystępny cenowo i zapewnia niezły komfort

Cytat:
2007-07-11 19:35:02, Zoltar pisze:
Czyli wykańczasz amory... Bo masz je do seryjnej sprężyny, ehh

możliwe, H&R jest krótsza o ok 2-3 cm...

tak czy siak wolę mniej twardą zawiechę... jak będą fundusze to zmienie amory na KYB albo bilsteina...

Cytat:
2007-07-10 12:45:43, kisztan pisze:
Dobra, zanim zaczniecie na mnie wieszać psy i odsyłać do wyszukiwarki, oznajmiam, że spędziłem juz kilka godzin na czytaniu większości topików odnoścnie sprężyn i im więcej czytam tym większy mętlik w głowie. Czy może ktoś mi konkretnie napisać jakie kupić sobie dobre i nie za twarde obniżone przednie sprężynki (do 2cm) do amorków gazowych KAYABY? Oczywiście w rozsądnej cenie. Na tyle mam założone wzmacniane sprężyny o normalnej wysokości + właśnie gazowe KAY.

Również czytałem większość topików odnośnie sprężyn przód. Właśnie pękła mi oryginalna sprężyna przód. Proszę o konkretne informacje od klubowiczów którzy zmieniali sprężyny przednie. Co założyć: jamexy od Vectry? Calibry? czy jamexy dedykowane do Espero? Czy ktoś jeździ na niebieskich jamexach (na allegro są po 56zł/szt)

[ wiadomość edytowana przez: certiif dnia 2008-05-24 21:01:57 ]

Cytat:
2008-05-24 20:09:29, certiif pisze:
Również czytałem większość topików odnośnie sprężyn przód. Właśnie pękła mi oryginalna sprężyna przód. Proszę o konkretne informacje od klubowiczów którzy zmieniali sprężyny przednie. Co założyć: jamexy od Vectry? Calibry? czy jamexy dedykowane do Espero? Czy ktoś jeździ na niebieskich jamexach (na allegro są po 56zł/szt) [ wiadomość edytowana przez: certiif dnia 2008-05-24 21:01:57 ]

np ja ale sa na tyle utwardzane - jak dla mnie moglyby byc troche twardsze....