| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slawekb1 HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT Kętrzyn | 2008-05-11 10:00:37 ...może być skrzywiona(odkształcona) pokrywa rzadko sie to zdarza ale zdarza.
Jakiej firmy kupiłeś uszczelkę, najtańsze mogą po prostu być za cienkie(tak miałem w Golfie), Mam pytanko nie dawałeś może przypadkiem silikonu pod uszczelkę?I jeszcze jedno w jaki sposób przykręcałeś pokrywę? Powinieneś to zrobić na krzyż, dokręcając systematycznie na przemian śruby(Nie od razu na maxa) .Jak odkręcisz teraz pokrywę zwróć uwagę gdzie cieknie i spróbuj zacząć właśnie od tej strony, może pomoże! Dla pocieszenia w Golfie trzecia uszczelka dopiero nie lała (niestety tak to bywa). |
addxor HF MEMBER Koszalin | 2008-05-11 15:28:12 Przykręcałem dokładnie tak jak mówisz slawekb1. Jeżeli chodzi o cenę uszczelki to wydaje mi sie że taka najtańsza nie była - kosztowała 34zł. Silikonem wcześniej było uszczelniane ale go wyczyściłem. Z tego co widze to uszczelka nie lata. Poza tym olej nie leci z boku bloku silnika tylko na góre pod pokrywę silnika więc chyba nie jest to spowodowane uszczelką??Dobrze myśle?? |