Jaki olej ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Jaki olej polecicie mi wlac do Foczki '01 ? Castrol Magnatec 5W 30 bedzie ok ? Przebieg 75 tys km silnik 1,6
Dzieki

10W40 raczej. Ale to moje subiektywne zdanie. Chociaż tak w ogóle pokusiłbym się na syntetyka 5W50 lub 5W40 jakiegoś.

Też bym się pokusił na syntetyk

Cytat:
2007-05-18 12:55:29, Wojo pisze:
Też bym się pokusił na syntetyk

Cos konkretnego ?

Mobil 1, Castrol RS

Albo Motul

Siemanko Smootny podaj mi na priva jakies namiary do Ciebie i sie jakos zgadamy na spota.
ELO

Panowie podepne sie i zapytam co byscie polecali do Essa 1.6 16V
93'
Silnik bedzie odbudowany czyli najpierw specjalny ale co potem?
Pozdro

Cytat:
2007-08-13 16:54:48, Kleryk-UK pisze:
Panowie podepne sie i zapytam co byscie polecali do Essa 1.6 16V 93' Silnik bedzie odbudowany czyli najpierw specjalny ale co potem? Pozdro

poszukaj w archiwum

Witam
Postów na temat oleju jest wiele, dlatego nie zaczynam nowego tematu, a zapytam tutaj. Auto to MKVI 94r 1.6 16v. Przy ostatniej wymianie oleju przeszedłem z syntetycznego Mobila na TEXACO HAVOLINE EXTRA 10W-40. Zbliża się kolejna wymiana i kolega zaproponował mi OLEJ OPEL GM 10w/40(został mu po sprzedaży auta).
Czy można stosować ten olej w Essim czy lepszy Texaco, a może lepiej wrócić na syntetyk(rzadziej się wymienia). Wcześniej nie miałem takich rozterek, ale obecnie przez dojazdy do pracy zmieniam olej przynajmniej 2 razy w roku i jego cena ma znacznie większe znaczenie.

Czy ktoś zalewa silnik olejem OLEJ OPEL GM 10w/40. Poproszę o wrażenia i opinie.

A ja Wam powiem że najlepszy olej jaki miałem to VALVOLINE MAX LIFE 10W40 ! A jak silnik jest żyleta to lać Valvoline'a 5W40.

Tutaj KLIKNIJ

Midland Avanza 10W40 - mam bardzo dobre wrażenia jeżdżąc na nim. Szwajcarska technologia. Wszystkie moje auta na nim śmigają

Ja latam na LOTOSIE semi syntetic wspierając polską myśl techniczną i nienarzekam ważne że mi do nie spala i z tego się ciesze