[Lantra 1.5 93r] znika woda z chłodnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich ,jak napisałem w temacie ubywa mi płynu z chłodnicy,raz w tygodniu muszę dolac 1,5 setki,kiedyś miałem wyciek z chłodniczki nagrzewnicy ale to naprawiłem co moze byc przyczyną tych ubytków pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2008-05-16 15:22:49 ]

dziura?

co do dziury to o tym nie pomyślałem,ale jak by byla dziura to by nie było cisnienia w układzie a ciśnienie jest bo na ciepłym silniku jak odkręce korek chłodnicy to syczy ,macie może jakiś prosty a skuteczny sposób na sprawdzenie tej chlodnicy.Na początku myślałem że to uszczelka pod głowica bo z rury mi leci troche takiej pary nawet jak jest ciepło najbardziej jest to widoczne na wolnych obrotach.

sprawdz chlodnice czy nie jest mokra gdzies na dole(mozna sie domyslic, ze na poczatek warto rozejrzec sie po wszystkich wezch i chlodnicach).

Co do uszczelki gdyby byla walnieta to prawdopodobnie po odkreceniu korka chlodnicy widzial bys "gotujaca sie wode".
Para ci leci z rury bo masz katalizator.

Sprawdzałem chłodnice jest sucha ,a powiedzcie mi ,ten zbiorniczek z lewej strony chlodnicy to jest na nadmiar płynu i czy jak tam bedzie płyn to on se sam pociągnie do układu.

Cytat:
2008-05-17 13:29:26, kuris pisze:
czy jak tam bedzie płyn to on se sam pociągnie do układu.

TAK

Proponuje zalac srodkiem do uszczelnianai chlodnic i zoaczyc co sie bedzie dzialo jak pomoze to sie ceiszyc jak nie to wtedy mozna głowkować dalej

Narazie wszystkim dziękuje za podpowiedzi ,w poniedziałek pojade i kupie ten środek do chłodnic i dam znac jaki bedzie efekt pozdrawiam.

Witam ponownie, jednak do wymiany uszczelka pod głowicą,sprawdzałem chłodnice i weże od niej troche puchną ,no i zaczął mi zucac olejem z lewej strony z pod głowicy,mam jeszcze jedno pytanie czy musze zakładac nowy pasek rozżądu jak był wymieniany 12000 km.temu i czy orientujecie sie ile kosztuje ta uszczelka.